Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Computere der flipper ud

Vi kommer hele priskategorien rundt i denne test af bærbare 2 i 1-computere. Testdeltagerne er vidt forskellige – også i deres mekaniske løsninger – så du får god indsigt i, hvilke muligheder du kan vælge imellem, hvis du overvejer en af disse nye multifunktionelle pc’er.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er stadig en ret ny kategori, 2 i 1-computeren, hvor skærmdelen kan vippes rundt, drejes eller pilles af – kort sagt computere, der flipper noget ud i forhold til det, vi tidligere var vant til.

Du er måske blandt de mange danskere, som er skeptiske over for nyheden, fordi du ikke helt ved, hvad den står for. Det kan også være, at du har forstået konceptet og kan se ideen i den, men føler dig usikker på, hvilke fabrikater der fører an, og hvad du i det hele taget kan forvente dig af ydelse og funktioner.

Læs også:Når én maskine bliver til to

Vi vil ikke påstå, at denne test af fire nyheder giver en dækkende beskrivelse af markedet. Men testens deltagere er dog så forskellige – både prismæssigt og teknisk – at du får en god fornemmelse for, hvordan markedet for 2 i 1-computere ser ud lige nu. Her er både klikbare, drejelige og vendbare typer.

Særlig interessant er det at have Microsoft med i testen. Producenten er dominerende på styresystemer og standardsoftware, men er ikke kendt som en førende computerproducent.

Skærm og tastatur har sluppet hinanden fri – men hvor gode er så de nye 2 i 1’ere? Her er det en Lenovo Flex 2, der er gået i luften.

Men da Windows 8 blev lance-ret, ville Microsoft være med – ikke mindst for at vise, hvordan styresystemet kan give brugere helt nye hardwareoplevelser. Surface-computeren var til at begynde med nærmest at opfatte som en ”showcase”.

Målt som bærbare

Andre producenter har dog for længst fanget ideen, men Surface består og har allerede et par år på bagen. Den er positioneret som et højkvalitetsprodukt og derfor ikke prisbillig.

Faktisk rigelig dyr. Den nyeste variant, Surface, 3 er en lidt mere prisvenlig udgave, hvor specifikationerne er noget nedgraderet i forhold til forgængerne, men den principielle opbygning er uændret. Spændene at have denne anderledes maskine med i testen.

2 i 1-computeren er en Windows-bærbar i nye forklædninger. Derfor bliver testdeltagerne også kørt gennem vores måleprogramsuite. Konklusionen er soleklar:

2 i 1-computeren kan sagtens være med målt i ren performance. Faktisk er måleresultaterne på niveau med computerne i stortesten af bærbare forrest i bladet. Testen viser dog også, at du generelt skal af med 1500-2000 kroner mere for at få en 2 i 1-pc med samme performance som en traditionel bærbar.

Men alene det, at de nye hybride computere kan matche notebooks, er interessant. 2 i 1’erne er gået fra at være små, lidt underlige maskiner med svagelig ydelse til potente maskiner, der både kan udnyttes til arbejde og leg.

Fordi maskinerne er så forskellige, har vi denne gang fravalgt at udpege en testvinder eller et særlig godt køb. En enkelt af maskinerne har fået vores anbefaling, fordi den lige er en tand mere vellykket end konkurrenterne.

Læs testene her:

Lenovo Flex 2 15
Asus Transformer Book Chi T300
Acer Aspire Switch 12
Microsoft Surface 3

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Læs testene her:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]