Test: AOC U3477PQU

Test: AOC U3477PQU

Vil man savne buen?

Både Acer XR341CK og denne skærm er flotte 34″-skærme med hele 3440 x 1440 pixel. Begge har de IPS-teknologi med de bedst tænkelige farver. Men Acer-skærmen er markant dyrere, og det skyldes navnlig, at den er buet. Vil man føle sig ringere, når man sidder foran denne konventionelle flade AOC-skærm?

Isoleret set er den forrygende. 34 tommer er stort, men i kombination med det superbrede 21:9-forhold bliver den endnu mere dramatisk. Når det gælder spil og videoafspilning, giver dette højde-bredde-forhold en meget behagelig oplevelse. Det virker simpelthen og fylder ens synsfelt ud.

Problemet er, at en så stor og bred skærm kan virke, som om den løber fra en, når det går voldsomt til. Med den buede facon som hos Acer føler man sig derimod lidt mere inddraget, lidt mere opslugt.

Se også:  Test: Prof 27”-computerskærm til stærk pris

I modsætning til Acer-skærmen kan denne skærm ikke gå over en refresh-rate på 60 Hz, og der er ingen framesyncing-teknologi, som kan udglatte små hak i forløbet. Og så er der den grundlæggende billedkvalitet. Den er simpelthen ikke så god som hos Acer.

Standardkalibreringen har indstillet farvetemperaturen til “warm” i stedet for “normal,” for eksempel. Det er nemt at ændre på trods af den sædvanlige klodsede skærmmenu hos AOC. Men alligevel er skærmens hvide nuancer ikke helt så rene og klare som Acers, og farverne er ikke helt så mættede og tilfredsstillende.

Vi bemærkede også en smule kompression i både sorte og hvide nuancer på vores testbilleder, men vi må rose AOC for at levere meget glidende overgange. Tag ikke fejl: Det er stadig en dejlig skærm, og man får noget for pengene. Man skal blot være opmærksom på. at den lavere pris betyder, at der er lavet kompromiser, når det gælder visse aspekter af billedkvaliteten.

Se også:  Test: Asus RoG Swift PG279Q

 

AOC U3477PQU

Resume

Pris: 6200 kroner

3.5
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Del denne