Tastatur og mus på en helt ny måde

Tastatur og mus på en helt ny måde

Tro lige om igen, hvis du mener, at tastaturer og mus er noget af det kedeligste. Logitech har sendt de to computerpartnere ind i fremtiden med trykfølsom overflade og solceller i stedet for batterier

Kan tastaturer og mus være innovative? Disse to nyheder fra Logitech bringer i højeste grad noget nyt på banen, så man for en gangs skyld flytter blikket væk fra computerskærmen og ned på hænderne for at nyde den nyskabende teknologi.

De fleste nyudviklinger på dette felt handler om ergonomi, så det er helt forløsende, når innovationen denne gang handler om helt nye måder at betjene og drive periferiudstyret på.

Den nye Logitech Touch Mouse M600-musen er meget lav, men ligger alligevel godt i hånden – så er det noteret. Mere bemærkelsesværdigt er det, at den er fuldstændig skrabet for knapper, i stil med Apple Magic Mouse. Modsat denne er overfladen på Logitechs mus ikke hvid, men sort, ja, nærmest med et karbon-look.

Lige under overfladen ligger der nemlig – som navnet antyder – en masse trykfølsomme sensorer, så når du vil scrolle eller foretage andre ting, flytter du blot en eller flere fingre hen over musens overflade. Der medfølger software, som sikrer, at du kan bevæge dig ned gennem for eksempel internetsider i en glidende bevægelse omtrent på samme måde som med en smartphone.

Musen kræver lidt tilvænning, hvis du er vant til en traditionel mus med knapper og måske scrollehjul. Men efter ret kort tid vænner du dig til de mange funktioner. Samtidig ser musen hamrende godt ud.

Touch-Mouse

 

Til at matche den lækre mus kunne du vælge det nye Logitech K750-tastatur. Det unikke ved dette tastatur er ikke så meget, at det er ultrafladt (kan heldigvis vippes op). Eller at tasterne har en rigtig behagelig modstand, og at det derfor er behageligt at arbejde med tastaturet i timevis. Eller at tastaturet er trådløst.

Det særlige er, at K750 benytter solceller i stedet for batterier. Der er simpelthen ikke noget batteridæksel. Solcellerne er placeret i to store paneler oven på tastaturet. Tastaturet kræver så lidt lys, at du stort set aldrig kommer til at savne batterierne. Du skal nærmest arbejde i totalt mørke hele tiden for at lamme tastaturet.

I testperioden havde vi ingen problemer med tastaturet, som altid gav en glad smiley, der indikerer, om der er lys nok til, at det kan fungere.

Tastaturet byder i øvrigt på alle de fine funktionsknapper, som vi er blevet vant til fra de fleste bærbare computere og ”løse” tastaturer. Prisen er måske ikke markedets laveste, men du får også et pænt og brugervenligt tastatur, som ikke løber tør for strøm sent søndag aften, når alle kioskerne er lukket.

Samlet set er det nok musen, der skal have præmien for at ligge højest på innovationsskalaen. Men i fællesskab signalerer de to nyheder – og Logitech – at det stadig er muligt at forbedre selv det mest anvendte og indlysende værktøj. De er begge mere end godkendt.

Logitech-Wireless-Solar-Keyboard-med-logo_1

 

Logitech Touch Mouse M600
  • Pris
4
Bruger bedømmelse: 0.0 (0 bedømmelser)
Opdaterer

Del denne