Sværvægter i letvægtsklassen

Sværvægter i letvægtsklassen

En Windows-pc på toppen. Klarer næsten alle udfordringer i ophøjet stil

Prisen er meget høj og vægten meget lav. Det koster dyrt at få en maskine, der er i superklassen rent performance-mæssigt. Når den så også skal være let og tynd, så får prisen lige et ekstra nøk opad.

Med Sonys vildeste mini-Vaio-model får du både i pose og sæk. Vægten er 1,59 kilo, og den vejledende pris er forrygende 19.000 kroner, men du kan nok finde den lidt billigere allerede nu. Men det ændrer ikke ved, at det er rigtigt mange penge.

Og hvad får du så for dem. Jo først og fremmest en af de heftigste Intel i7-processorer, 4 GB RAM og naturligvis SSD-harddisk. Det hele er pakket ind i et kabinet, som er meget stærkt og let – det er lavet af dele med magnesium og kulfiber.

Sony

Vaio skilter ikke højlydt med sine fine, indre kvaliteter.

Dertil kommer indbygget optisk drev, Blu-ray naturligvis, trods computerens tykkelse på blot 22,8 mm. Det vil du kunne bruge til blandt andet underholdning, for den 13,3” store skærm har 1.600×900 pixels opløsning og i øvrigt i 16:9 ”film”-format. Grafikken klares af Nividia og dette kort (GeForce GT640 LE) har hele 2 GB ram alene.

Vaio er generelt en lækker maskine, som man samtidig har stor tillid til. Den afvikler nemlig flot, næsten uanset hvad vi udsætter den for af strabadser. Den kører spil, uden at blæseren går højt op i niveau, og tunge grafikopgaver klares også uden meget hikken. Det var faktisk et lille børnespil – online Minecraft – der krævede en ”hård” genstart. Men det kan ske med alle maskiner.

Designet i Vaio er meget anonymt, og det er en maskine for kendere. Der er ikke meget ”flash” over den, men du ved til gengæld, at du har ”varen”.
Denne Sony er en meget attraktiv maskine, som man bliver mere og mere glad for, efterhånden som man bruger den. Minussiden er en blæser, der til tider kører lidt for meget, og det faktum at 4 GB ram er lige i underkanten for en maskine i denne prisklasse.

Men ellers er Sony testens bedste performer sammen med Apple. Den er som designbærbar måske lidt anonym, men materialerne, den er bygget af, er blandt de bedste, der findes. Det gør den til testens vinder.

DATATID MENER:
Ultrahurtig og let notebook med det hele. Men også til en høj pris.

Sony Vaio SVS13A1Y9E
  • Pris
4
Bruger bedømmelse: 0.0 (0 bedømmelser)
Opdaterer

Del denne