Skærmen har indbygget ergoterapeut

Skærmen har indbygget ergoterapeut

Indbygget ergoterapeut? Tjaaa – næsten. Philips har udviklet denne skærm, som hævdes at hjælpe dig til en sundere kropsholdning ved skærmarbejde

Vi er mange, som spenderer mange timer foran en skærm hver dag, både hjemme og på jobbet, og vi ved godt, at vi skal sidde ordentligt, passe på ikke at få musearm, ikke sidde for tæt på og så videre. Dette hævdes denne Philips ErgoSensor 241P4LRYES-skærm at kunne hjælpe dig med.

Der dukker dog ikke nogen ergoterapeut op, når du starter skærmen, men på en vis måde sidder denne ekspert inde bag den 24 tommer store skærm og holder øje med dig. Et indbygget webkamera måler afstanden til dine øjnene og giver forslag til, hvordan du får den bedste arbejdsstilling. Elektronikken beregner løbende din placering foran skærmen. Skærmen kan også give forslag til, hvornår du skal holde pause. Du kan få besked om forkert arbejdsposition, om forkert sidestilling, der belaster din nakke osv.

Samtidig er skærmen miljøbevidst og går i sparemode og slukker, hvis du ikke bruger den i nogle minutter. Den er hurtig til at starte igen, så snart du berører tastaturet. Faktisk skulle skærmen kunne reducere energiforbruget med 80 procent ved automatisk at gå i dvale, når du er væk. Og den bruger webkameraet til at ”se”, om du er der. Når du slukker helt for skærmen, er dens strømforbrug i øvrigt 0 watt. Der er intet standby-forbrug.

Skaermen-har-indbygget-ergoterapeut

Det indbyggede webkamera øverst og software i skærmen arbejder sammen om at give brugeren gode råd om arbejdsstilling og pauser.

God for øjnene

Men det handler ikke kun om ergonomi og miljø. Skærmen er måske lidt ordinært og kedeligt designet, men den kan hæves og sænkes, og desuden vendes på højkant. Den har Full HD-opløsning og forskellige forudindstillinger til kontorbrug, film eller spil, hvor lysstyrke og farvetemperatur indstilles.

Skærmbilledet står meget roligt og kan klart anbefales, hvis du sidder mange timer foran en skærm hver dag. Især står tekst skarpt og roligt. Det er en skærm, som er god for øjnene.

Til spil og film findes der bedre skærme på markedet – med mere af den glans og glød, som skal til, når der skal underholdes.
Philips-nyheden er med andre ord en god skærm til kontorbrug, og derfor kan prisen på små 2.600 kroner opleves som lige i overkanten ved denne skærmstørrelse.

Philips Ergosensor 241P4LRYES
  • Pris
4
Bruger bedømmelse: 0.0 (0 bedømmelser)
Opdaterer
Del denne