Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Seks ud af ti danske unge er på Facebook i undervisningen

Gadgets som smartphones, tablets og bærbare pc’er har for alvor fundet vej ind i undervisnings¬lokalet. En ny undersøgelse fra Microsofts Techbarometer viser, at ni ud af ti studerende har en bærbar pc og en smartphone, mens fire ud af ti har en tablet. Og de digitale enheder bliver ikke kun brugt til at tage noter på. Seks ud af ti studerende svarer, at de er på Facebook i undervisningen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Danske unge – også kendt som de digitalt indfødte – har for alvor fået de digitale enheder integreret i undervisningen. En ny undersøgelse foretaget af Microsoft blandt unge under uddannelse viser, at de digitale enheder er blevet en naturlig del af deres skoledag – ni ud af ti unge under uddannelse har en bærbar pc og en smartphone.

”De digitale enheder og internettet er for de fleste blevet en fuldstændig integreret del af vores hverdag, fordi teknologien – ud over at hjælpe os med at være mere effektive – også hjælper os med at holde styr på vores sociale liv,” fortæller Nana Bule, direktør for Microsofts forbrugerdivision.

”Teknologien giver os en masse spændende muligheder, men samtidig stiller den også krav til vores adfærd. Fx skal vi i højere grad være i stand til at fokusere vores opmærksomhed, når vi har adgang til så mange informationer samtidig. Blot fordi vi konstant har adgang til vores sociale netværk, betyder det ikke, at vores opmærksomhed skal være rettet mod den kontinuerlige strøm af Facebook-opdateringer. Vi skal blive meget bedre til at afkode og prioritere informationen – og også at kunne koble helt fra – for faktum er, at teknologien blot vil fylde endnu mere i vores liv fremadrettet.”

Microsofts undersøgelse viser samtidig, at de studerende ikke alene bruger deres gadgets til at skrive noter på. Seks ud af ti studerende bruger de mobile enheder til at tjekke Facebook og andre sociale netværkssider i undervisningen, og det kan betragtes som lidt af et tveægget sværd, hvis man spørger Helle Mathiasen, der er professor ved Institut for Naturfagenes Didaktik på Københavns Universitet. Ifølge hende er der behov for en erkendelse af, hvad det er for en digital virkelighed, de unge befinder sig i, og hvordan man som underviser kan hjælpe dem til at få det bedste ud af det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere