Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Samsung Galaxy Gear

Her er markedets måske mest avancerede ur, men potentialet udfoldes ikke ordentligt.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis nogen kan tage æren for alt det postyr, der siden efteråret har været omkring smartwatches, må det være Samsung. Galaxy Gear blev lanceret ved stort ståhej på IFA, men mange fik dog en skuffelse, da det viste sig, at uret kun fungerede med Samsung-enheder på Android 4.2.

Det betyder, at Galaxy Gear i praksis kun fungerer med 4-5 mobiler i skrivende stund. Har man mod på at roote det, skulle det dog i princippet virke med alle Androids.

Teknisk set er det testens mest avancerede ur. Foruden flot farveskærm med touch, er der også indbygget kamera samt mikrofon og højttalere, så du kan foretage opkald direkte fra uret. På papiret en smart funktion, men i praksis føles det dumt at stå og tale i mobil med håndleddet klistret til hovedet, og så er lydkvaliteten heller ikke den bedste.

Kameraet åbner imidlertid op for interessante muligheder, ikke blot for spioner, men også for brugere med mere reelle hensigter. At tjekke en vin før man går sin køb med Vinino-appen, eller foretage en scanning af en QR-kode er væsentligt hurtigere med uret end med mobilen.

Der kan hentes et fornuftigt udvalg af apps, mange fra Samsung selv, men også nogle fra tredjepartsudviklere som eksempelvis Evernote. Muligheden for at få notifikationer om opkald, sms’er, mails og opdateringer fra diverse sociale netværk er der selvfølgelig også, men hvilke meddelelser, der rent faktisk slipper igennem fra mobil til ur, virker lidt tilfældigt.