Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Philips Brilliance Gioco 278G4DHSB

Her har
vi at gøre med endnu en passiv løsning, hvor du får virkelig meget for pengene ...

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Philips Brilliance Gioco 278G4DHSB benytter sig af et ah-ips-panel, der har en skærmopløsning på 1.920×1.080 pixels.

Men denne skærm fra Philips giver en ekstra dimension til såvel 3D- som 2D-oplevelsen, i forhold til de andre skærme her i testen. Philips har nemlig overført sin Ambilight-teknologi kendt fra udvalgte Philips tv-modeller til denne pc-skærm. Det er den første computerskærm, der anvender teknologien. Her er den dog re-branded til Ambi-glow.

De stemningsforøgende lyseffekter er en integreret del af skærmen og har utvivlsomt været med til at bestemme, at bagside af skærmen har en svag kegleform. Ambiglow er heldigvis så fleksibel, at de 10 lyskilder, 5 i hver side af skærmen, kan slukkes, hvis ønsket. Man kan også vælge en hvid belysning, i stedet for den mere stemningsmættede udgave, hvor lyset afspejler farverne på skærmen.

Desuden kan lysstyrken reguleres efter ønske. Det skal dog bemærkes, at man får mest ud af Ambiglow, hvis skærmen placeres 10-15 cm fra en plan baggrund, gerne tættere, og jo mørkere omgivelser, desto mere stemningsfuldt. Billedkvaliteten lagde sig meget tæt op ad skærmen fra AOC. De benyttede sig også af samme type panel.

Mistanken var, at den nærmest var identisk trods de minimale specifikationsforskelle. Trods en potentiel dårligere responstid føltes skærmen ikke langsommere end skærmen fra AOC. Men billedkvaliteten var i hvert fald også her i top med flotte farvemættede billeder, der havde god kontrast. Her var der heller ingen problemer med farveovergange. Dog vistes ligeledes en smule banding her, hvor farverne i monitortest trods ensartethed vertikalt var opdelt i grupperinger.

Også denne skærm havde en lysstyrke på 250 cd/m2, men virkede grundet paneltypen mere lysstærk. Betragtningsvinklerne var også her specielt gode. Man kunne se skærmen langt fra siden af, uden farverne forvanskedes. Skærmen er blank, igen en ren gentagelse af AOC-kvaliteterne. Ambiglow giver dog en ekstra effekt, hvis man ellers er til det, og det uagtet, om der er tale om spil eller film, og om det er 2D eller 3D. Et andet plus, der ikke har noget med billedkvaliteten at gøre, er den på bagsiden integrerede usb 4.0-hub med en upstream- og fire downstream-usb 3.0-porte.

Skærmen her har som nævnt også et ah-ips-panel, og det går ligesom på AOC-skærmen ud til en meget tynd kant, og det sidste stykke af panelet ender også her i et sort stykke. Det hele virker meget let og luftigt.

Skærmbrillerne var som sagt passive og krævede ikke batterier, og de sad godt. 3D-effekten kunne med det rette materiale virke godt, og man kunne også få noget ud af 2D til 3D-konverteringen igen med henvisning til materialevalg. Overordnet set virkede 3D meget behageligt at se på, så længe man sad langt nok væk og ret for skærmen. Betjeningen af menuerne foregik via små knapper under skærmen, de fungerede dog fint, og menuerne var fine uden at være revolutionerende.

Philips Brilliance Gioco 278G4DHSB benytter sig af et ah-ips-panel, der har en skærmopløsning på 1.920×1.080 pixels.

[themepacific_accordion]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Læs indledningen her:

[/themepacific_accordion_section]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Læs testene her

[/themepacific_accordion_section]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Læs konklusionen her:

[/themepacific_accordion_section]
[/themepacific_accordion]