Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Pas på – Omen er løs!

Den er lige så attraktiv, som den er hurtig. HP’s nyeste bud på en gaming-bærbar formår at kombinere et flot og attraktivt design med grafikmuskler i særklasse.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Markedet oversvømmes af gamingcomputere. Så hvorfor egentlig interessere sig for endnu en maskine, også selvom den er fra HP? Fordi denne nyhed – Omen – trods masser af grafikmuskler ikke er alt for stor og klodset og heller ikke er spækket med blinkende lamper, som nok kan henrykke en teenager, men ikke nødvendigvis en mere moden, erfaren gamer.

Der er rødt lys både i taster og i højttalerne, og touchpad’en er ekstra stor.

HP Omen er næsten skandinavisk i sit design og kun knap 2 centimeter tyk, og da vægten er fornuftig lav, 2,1 kilo, hvilket er absolut godkendt for en computer i denne klasse, er maskinen ret velegnet til andet end gaming. Overvej den, hvis du er glad for at spille, men ikke vil ofre pengene på en ekstra maskine til de dagligdags pc-gøremål.

Specifikationsmæssigt er der dog ingen tvivl om, at dette er en gamingspecialist. En Intel-processor fra øverste hylde og et Nvidia GeForce GTX860M-grafikkort er kernerne bag ydelsen. Det er en kombination, der kan give de fleste gamingfolk hjertebanken. For det sikrer ydelse på niveau med en stationær gamingcomputer af god kaliber.
Skærmen er en 15,6” berøringsfølsom type med full HD, perfekt til brug med Windows 8.1, som HP Omen er født med.

De gode specifikationer mærkes med det samme, når du går i gang med at spille. Maskinen kører helt glidende, også når grafikken er så udfordrende, at mange andre gamingcomputere må give op. I vores tekniske 3DMark-måling kan man se, at Omen kører langt mere end 60 billeder i sekundet det meste af tiden. Det er fint over gennemsnittet, hvilket den samlede 3DMark-score på 3750 også understreger. En score omkring de 3300-3400 regnes for acceptabel, når der er tale om en gamingbærbar. Så HP Omen har god margin her!

Glansfuldt skærmbillede

Lige så vigtigt står billedet meget flot, detaljeret og med en glans i spejlinger, som gør det lækkert at kigge på. Samme billedkvalitet har du stor fornøjelse af til andre multimedieformål – når der for eksempel skal ses film. Men ved kritisk billedbehandling er skærmen for glansbilledagtig. Det er ikke fotografens foretrukne løsning. Men til især spil gør det ikke spor, at der er lidt ”drøn på”.

Funktionsknapperne sidder lidt usædvanligt i venstre side ved tastaturet.

Lyden er også god, og placeringen af højttalerne helt ude i siden giver et bredt og tydeligt stereobillede. Heldigvis kan der skrues godt op for lyden. Det har du brug for, da blæseren er meget kraftig og hørbar, så snart maskinen presses i krævende spil. Vi er med på, at en kraftig bærbar pc i et tyndt kabinet kræver en god blæser, for at elektronikken kan blive tilstrækkelig kølet, men støjen er altså i overkanten.

Bortset fra blæserlarmen er der ikke meget at være ked af her. Pc’en er ekstremt lækkert bygget og fungerer godt til stort set alle opgaver. Måske skal du lige vænne dig til, at alle tilslutninger sidder på bagsiden af kabinettet og funktionsknapperne i venstre side af tastaturet.

Prisen er i den pebrede ende (cirka 14.000 kroner), men i forhold til hvad der ellers findes på markedet i denne klasse, er det en fornuftig pris for denne pc.

Et godt alternativ til HP Omen er Alienware 17. Den billigste konfiguration koster cirka 12.000 kroner, og ydelsen kommer tæt på Omens i samme prisleje. Til gengæld må du leve med en fysisk større og ikke mindst tungere computer med et noget mere potent design.