Opret din egen hjemmeside

Opret din egen hjemmeside

Med Weebly kan du på få timer lave din egen lækre hjemmeside. Perfekt, hvis du vil udstille din største hobby

Det er rigtig sjovt at have sin egen hjemmeside om en hobby eller med en samling af ting og sager, som du elsker. En hjemmeside er kort sagt en fantastisk måde at dele din passion med ligesindede overalt i verden!
Opbygningen ved hjælp af Weebly kunne ikke være nemmere.

Du benytter den enkle drop and drag-metode, som gør det nemt at tilføje tekst, fotos, kort og videoer ved blot at trække og slippe dem.

Der er over 100 professionelt designede temaer at vælge imellem, når du skal vælge dit web-steds udseende.

Du kan tilpasse hvert eneste tema, du vælger, så du til slut står med et udseende, som er smart at se på og unikt for netop din hjemmeside.

Opret-din-egen-hjemmeside-med-bobler

Datatids bedste tip!Du kan til hver en tid skifte designtemaets udseende. Afprøv et par stykker, når dit indhold er klart.

URL

Forkortelsen står for ”Uniform ressource locator”, som er den globale adressetildeling for alt på nettet. På den måde kan vi lokalisere sider, dokumenter og andre ressourcer fremfor at finde en bestemt hjemmeside og navigere igennem den.

Domænenavn

Navnet identificerer en hjemmeside som www.datatid.dk. Der findes forskellige typer domæner som for eksempel .com, .dk eller .biz. Ingen sider på nettet kan hedde det samme.

1 Tilmeld dig

Gå ind på www.weebly.com og skriv dit navn, e-mailadresse og en adgangskode. Når du taster den viste kode, bekræfter du, at du er en person og ikke et snydeprogram. Du får en mail fra Weebly, som indeholder dit brugernavn, et link til nulstilling af din adgangskode, og links til Weebly Support Portal og blog.

Tilmeld-dig

 

2 Giv dit domæne et navn

Weebly beder nu om en titel, som vises på din hjemmeside. Fra menuen ”Type of Site” vælger du ”Personal”. Klik på ”Continue”. I et nyt vindue skal du vælge domænet for din hjemmeside. Her vælger du ”Use a subdomain of weebly.com” og skriv, hvad din URL skal hedde. Klik på ”Continue”.

Giv-dit-domaene-et-navn

 

3 Find et tema

Du bliver nu dirigeret hen til Weeblys editor. Før end du laver din side, skal du beslutte, hvordan den skal se ud. Klik på fanen ”Design” i toppen og vælg ”All themes” fra menuen til venstre. Gennemse temaerne og klik på den orange knap ”Preview theme” for at se nærmere på dem. Klik på knappen ”Use theme”.

Find-et-tema

 

4 Finpuds det grundlæggende

Giv din sides navn og udseende lidt ekstra. Klik på Design > Design options > Site titel. For at personliggøre dit banner, skal du holde markøren over det og klikke på ”Edit image”. Klik på ”Add Image” øverst til venstre, vælg et billede fra din pc og klik på ”OK”. Placer billedet og brug værktøjerne i toppen for at tilføje effekter.

Finpuds-det-grundlaeggende

 

5 Design din hjemmeside

Forsiden er det første, folk ser, så tilføj gerne nogle oplysninger om dig og din hobby, og måske nogle billeder. Klik på fanen ”Elements”, og træk og slip tekst og fotos, eller flyt elementerne rundt, til du er tilfreds. Tilføj billeder som i trin 4, og skriv enten teksten direkte ind eller kopier og indsæt den andre steder fra.

Design-din-hjemmeside

 

6 Tilføj flere sider

Nu hvor din hjemmeside ser ud, som du ønsker det, skal du tilføje flere sider. Klik på fanen ”Pages” øverst og derefter på Add page > New page. Indtast nu navnet på den nye side i feltet ”Page Name”. Klik på ”Save settings”. Din nye side er synlig i navigationslinjen på din hjemmeside. Gentag processen for alle sider.

Tilfoej-flere-sider

 

7 Læg indhold på siderne

Når du har lavet det antal sider, du ønsker, kan du gå dem igennem og med træk og slip tilføje designelementer som vist i trin 5. Klik på menuen ”Multimedia” øverst til venstre. Herefter bliver du præsenteret for en række elementer. Blandt andet fotogalleri, slideshow og YouTube-videoklip. Bare klik og træk dem på plads.

Laeg-indhold-paa-siderne

 

8 Tilføj en blog

Med en blog på din hjemmeside kan du tilføje hurtige opdateringer om din samling eller din hobby. Klik fanen ”Sites” øverst på siden. Klik på “Add blog” og derefter ”Save settings”. På din blog-side skal du blot klikke på den orange fane ”New post” for at tilføje opdateringer.

Tilfoej-en-blog

 

9 Optimer søgningen

For at andre kan finde din hjemmeside på en søgemaskine, skal den søgemaskineoptimeres. Klik på Settings > Search Engine Optimization (SEO). Giv derefter en beskrivelse af din side, for eksempel: radiostyring til biler, reparation, samling. I boksen med metasøgeord tilføjer du ord, som beskriver, hvad din side handler om.

Optimer-soegningen

 

10 Læg siden på nettet

Din hjemmeside for din hobby er klar. Det eneste du mangler er at offentliggøre den. Klik på den orange ”Publish”-knap øverst til højre på værktøjslinjen. Vælg “Use a subdomain” og weebly.com > Continue. Du er nu færdig med en personlig og tilpasset hjemmeside, komplet med blog, multimedie og undersider.

Laeg-siden-paa-nettet

 

Del denne