Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny app skal gøre os til bedre kolleger

Gode kolleger er guld værd. HK har derfor skabt en app, hvor man kan spille sig til god kollegakarma.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det vigtigste for trivsel på jobbet er gode kolleger. Og vi sætter mest pris på vores kolleger, når de gør en ekstra stor indsats for at lykkes med en fælles arbejdsopgave. Helt nøjagtigt er det 94 procent af de danskere, der er i arbejde, der sætter pris på sådan en indsats i høj eller meget høj grad. Derudover gør det os næsten lige så glade, når kollegerne spørger, om de kan hjælpe med noget (92 procent), og når de siger tak, hvis vi hjælper dem (90 procent), eller når de smiler til os (86 procent). Det viser en undersøgelse, som er foretaget for HK via Epinions Danmarkspanel blandt godt 2.000 danskere.

”Kollegerne betyder meget for, hvordan vi har det på jobbet. Derfor er det vigtigt, at vi hver især har fokus på at styrke det gode kollegaskab. Kolleger er noget, vi er sammen. Når vi husker at sige godmorgen, eller når vi anerkender hinandens arbejde, så kan vi med små og enkle handlinger gøre en forskel, der betyder noget for fællesskabet, overskuddet og tilliden blandt kollegerne”, siger Mette Kindberg, der er næstformand i HK.

Kampagne skal sprede god kollegakarma med ny app

Derfor sætter HK nu fokus på betydningen af det gode kollegaskab, og hvordan man helt konkret kan være en endnu bedre kollega. Det sker med en kampagne, der fokuserer på at styrke kollegaskabet på de danske arbejdspladser for at fremme det sunde psykiske arbejdsmiljø.

En del af kampagnen er en ny app. Den skal gøre det nemmere og sjovere at være en god kollega – på det professionelle så vel som personlige plan.

App’en giver helt konkrete forslag til, hvordan man kan være en endnu bedre kollega. Desuden er app’en indrettet som et spil, hvor man kan samle point, når man udfører bestemte handlinger over for sine kolleger, og hvor arbejdspladser også kan dyste mod hinanden om at sprede mest kollegakarma.

”Spil er psykologisk kraftfulde. Og vi kender konceptet med såkaldt gamification fra sundheds- og sportsapps som fx Endomondo, hvor man kan se sin egen statistik og sammenligne den med vennernes. Det fungerer godt som motivation”, siger Andreas Lieberoth, der er adjunkt ved Aarhus Universitet, hvor han blandt andet forsker i spilpsykologi. Han fortsætter:

”Selvom forskningen ikke er utvetydig, er der noget, der tyder på, at det rigtige spildesign kan give os klare mål og en overskuelig ramme for vores adfærd. Det kan få os til at handle på en bestemt måde, hvis vi i forvejen har en lyst til fx at være gode kolleger. Man kan sige, at vi oplever en motiverende spilfølelse”.

App’en KollegaKarma er tilgængelig i App Store og Google Play samt via HK.dk/app.

Resultater fra undersøgelsen

· 54 procent af de danskere, der er i arbejde, mener, at gode kolleger er en af de tre enkeltstående faktorer, der er vigtigst for deres trivsel på jobbet. Dermed er gode kolleger den faktor, flest nævner som vigtigst.
· 94 procent af de danskere, der er i arbejde, sætter i høj eller meget høj grad pris på, at en kollega gør en særligt stor indsats for at komme i mål med en arbejdsopgave.
· 92 procent af de danskere, der er i arbejde, sætter i høj eller meget høj grad pris på, at en kollega spørger, om han eller hun kan hjælpe med noget.
· 90 procent af de danskere, der er i arbejde, sætter i høj eller meget høj grad pris på, at en kollega takker for hjælpen.
· 86 procent af de danskere, der er i arbejde, sætter i høj eller meget høj grad pris på, at en kollega smiler til dem.
· Blandt de ting, som danskerne også sætter pris på, at en kollega gør – men i lidt mindre grad end de ovenstående ting – er mere traditionelle høfligheder som at holde en elevator eller en dør for os (43 procent), at byde på frugt eller hjemmebag (38 procent) og at lade os komme foran i køen til fx frokosten (30 procent).

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere