Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Gratis prøveversion af Windows 10 kan hentes nu

Selvom der er næsten et år til den endelig version er klar, kan du allerede nu prøve kræfter med Microsofts nye styresystem. En prøveversion af Windows 10 kan nu hentes helt gratis.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Microsft overraskede alle ved at præsentere - ikke Windows 9, som man kunne have forventet - men Windows 10, som den ikke helt logiske efterfølger til det aktuelle Windows 8.

Styresystemet giver en fælles platform for alle enheder der kører Windows - både mobiler, computere, tablets og spillekonsoller - og byder udover på en række nye features og forbedringer i brugergrænsefladen.

For dem der ikke kan vente med at prøve systemet til det officielt bliver frigivet om et lille års tid, så har Microsoft gjort en gratis prøveversion tilgængelig, som du kan hente nu. Den byder blandt andet på:

•Udvidet startmenu: Den velkendte startmenu er tilbage med hurtig adgang til de funktioner og dokumenter, som folk anvender mest, med blot ét klik. Man kan gøre den nye startmenu til sin egen ved at vælge hvilke favoritapplikationer, programmer og hjemmesider, den skal vise.

•Applikationer kører i et vindue: Applikationer fra Windows Store åbner nu i samme format som programmer fra skrivebordet. Apps kan nu vises i forskellige størrelser og flyttes rundt på skærmen og de har små titelbjælker i toppen, så det bliver nemmere at udvide, minimere eller lukke applikationen med et enkelt klik.

•Forbedret snap-funktion: Det er nu blevet nemmere at arbejde med flere apps på samme tid med den forbedrede snap-funktion. Man kan nu have op til fire apps kørende på samme skærm i et nyt layout med fire kvadrater. Windows 10 tillader også, at andre applikationer og programmer kører sideløbende, og giver forslag til hvilke andre åbne applikationer, du kan vælge at få vist på skærmbilledet.

•Ny Task View-knap: Værktøjslinjen har desuden fået en ny funktion, som giver brugeren ét samlet overblik over aktive apps og filer, og som giver mulighed for, at brugeren nemt kan skifte imellem dem og få adgang til andre skriveborde ved blot et klik.

•Flere skriveborde: I stedet for at mange applikationer og dokumenter overlapper hinanden i ét skrivebordsmiljø, kan man nu nemt oprette og skifte mellem flere forskellige skriveborde afhængig af mål og projekter. Man kan eksempelvis have et skrivebord til arbejdsbrug og et andet til fritidsbrug.

Prøveversionen af Windows 10 kan hentes her: http://preview.windows.com

Du kan se en introduktion til Windows 10 her:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=84NI5fjTfpQ[/embed]



Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere