Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Multimaskine med to systemer

Transformer Book Trio er både bærbar, stationær og tablet i en og samme maskine, men med to forskellige systemer. Det kunne have blevet noget værre rod, men Asus er sluppet overraskende godt fra det halsbrækkende forsøg.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Forestillingen om et enkelt system, der skal kunne det hele, er måske i virkeligheden slet ikke den mest hensigtsmæssige. Windows’ er uforligneligt, når det kommer til traditionelt desktop-arbejde. Som letvægts-system til en tablet, halter det imidlertid enormt. Android er derimod ideelt til underholdning og typisk tablet-brug, men har sine mangler, når det kommer til produktivitet.

Så hvorfor gå på kompromis og vælge blot det ene? Det har udviklerne hos Asus spurgt sig selv om, og svaret blev Transformer Book Trio – en enhed der ikke går på kompromis, men tager konceptet ”hybridcomputer” til sin yderste konsekvens.

To selvstændige systemer

Transformer Book Trio er ikke blot en Windows-bærbar, der fungerer som en Windows-tablet, når du tager skærmen af, lige som vi efterhånden har set utallige eksempler på.

I tastaturet sidder godt nok en Core i5-processor og et komplet Windows 8-system, så du kan arbejde i Windows helt som på en almindelig bærbar. Dertil kommer imidlertid, at skærmen i sig selv udgør en selvstændig Android 4.2-tablet med egen Tegra 4-processor og alt, hvad du ellers forventer af en anstændig tablet.

Det betyder, at du ikke skal trækkes med et mangelfuldt Windows-system, når du bruger Transformer Book Trio som tablet, men kan nyde godt af Android og det væld af apps, du finder på Google Play.

Anvendelsesmulighederne begrænser sig imidlertid ikke blot til disse to (i så fald ville ”Trio” jo være falsk varebetegnelse). En tredje mulighed er nemlig, at du kan bruge maskinen som stationær pc, når du kobler en skærm til tastaturdelen.

Brugervenlig betjening

Med disse mange anvendelsesmuligheder kunne man frygte, at Transformer Book Trio i praksis ville forvirre mere end fornøje, men faktisk har Asus formået at skrue det hele ganske hensigtsmæssigt sammen.

Man har hurtigt tag på at skifte mellem de forskellige funktionstilstande. En enkelt knap får dig fra det ene system til det andet. Det kunne næsten ikke være mere simpelt. Tager du skærmen af, skifter enheden automatisk til Android, men det ganske glimrende tastatur kan du få gavn af, hvad enten du kører Windows eller Android. Vil du anvende Transformer Book Trio som stationær er der såvel mini-displayport som microHDMI til at koble en skærm i tastaturet.

En lille finurlighed er dog, at man skal starte Windows- og Android separat med hver sin power-knap. Desuden må man vænne sig til, at de to dele kører med hver sin harddisk, hvilket kan køre det lidt besværligt, hvis man eksempelvis vil arbejde med billeder taget via Android i et Windows-program.

Rigeligt med power

Brugeroplevelsen er således glat og ubesværet langt det meste af vejen, ikke mindst fordi kræfterne i både tablet-del og laptop-del er fuldt tilstrækkelige til at få det bedste ud af de respektive brugergrænseflader – som i øvrigt begge kommer flot til sin ret på den fine 11,6” full HD-skærm.

For den, som søger en laptop såvel som en tablet helt uden kompromisser og med mulighed for at bruge dem fleksibelt på tværs af hinanden, er Transformer Book Trio således en rigtig habil løsning.