Microsofts kraftfulde comeback

Microsofts kraftfulde comeback

Med Windows 8 sender Microsoft ikke blot et revolutionerende nyt Windows-system på markedet. Styresystemet kan blive et næsten brutalt comeback for softwaregiganten, der i nogle år har måttet se sig overhalet i værdi og initiativ af Google og Apple

I løbet af sommeren har Microsoft præsenteret Windows på en egenproduceret tabletcomputer, Surface. Og Windows 8 til smartphones er blevet vist frem. Måske er der et markant kursskifte på vej.

Topchef Steve Ballmer optrådte i forbindelse med lanceringen af Surface nærmest som den afdøde Apple-stifter Steve Jobs, da han erklærede vigtigheden af, at hardware og software spiller tæt sammen. Skal Microsoft til selv at være storleverandør af tablets og smartphones, spekulerer iagttagere.

Læs også:Den komplette guide til Windows 8

Microsofts-kraftfulde-comeback

Microsofts nye Surface-tablet med Windows 8 er bygget af den taiwanske it-producent Pegatron.

En sådan strategi kan blive en trussel mod Apple, og den kan knuse Microsofts partner Nokia, som ikke nu er parat til at lancere en Lumia 900-mobil med Windows 8. Et sejlivet rygte er, at Microsoft ligefrem vil opkøbe en mobiltelefonproducent.

Det kommende Windows 8 vil med andre ord ikke blot sætte scenen på din kommende pc-skærm. Det kan også blive et våben, der bringer Microsoft tilbage i front og omdefinerer, hvem der skal levere de tabletcomputere og mobiler, du ejer i de kommende år.

Læs også: Nu bliver Windows-grejet sexet

Del denne