Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ultramobile bærbare fra Fujitsu

Lifebook-familiem består af ultratynde bærbare, der er skabt til at opfylde de skiftende behov blandt erhvervsfolk, både ved skrivebordet og på farten.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Lifebook U7x7-familien består af tre nye letvægts-notebooks i forskellige størrelser, lige fra en lille 12,5-tommerskærm til en arbejdshest på 15,6 tommer.

Med en tykkelse på blot 19 mm og en vægt på kun 1,3 kilo er den nye 12.5 tommer Lifebook U727 Fujitsus første ultramobile notebook. Det slanke design kendetegner også Lifebook U747, der har en skærm på 14 tommer, og den største model i den nye serie, Lifebook U757, som har en skærm på 15,6 tommer.

Lifebook U7x7-familien er designet til at møde alle arbejdslivets krav og udfordringer. Fujitsu har fokuseret på komfort og tilbyder valget mellem klassisk eller USB type-C portreplikator, der gør det lettere at docke ind på delte skriveborde. Desuden tilbyder serien full-size-stik til netværk og skærme, så man slipper for at bære rundt på en taske fuld af kabler og adaptere. Fujitsu har også sikret, at Lifebook U7x7 er nem at administere ved at anvende det samme BIOS-image, bundkort og komponenter, hvilket strømliner arbejdet for it-afdelingen og bidrager til at sænke levetidsomkostningerne.

Med den nye ultramobile notebook-familie har Fujitsu også taget skridt for at sikre, at Lifebook U7x7-modellerne – og brugernes data – er beskyttet mod tyveri og uautoriseret adgang. Serien leveres med avancerede sikkerhedsfunktioner, der inkluderer en integreret smart card-læser samt TPM 2.0. Den optionelle håndflade-sensor anvender Fujitsu PalmSecure-teknologi til at godkende brugeren uden passwords, og den kan også anvendes sammen med andre godkendelsesmetoder. En række ekstrafunktioner forbedrer brugeres generelle oplevelse med Lifebook U7x7. Det gælder såvel ergonomisk som enhedens anti-glare-skærm eller optionel touch-skærm, stærke skærmhængsler og et stiligt magnesiumkabinet, der styrker holdbarheden.

Som det forventes af en professionel notebook byder Lifebook U7x7 på fuld arbejdsdags-batteritid, og det let skiftelige batteri øger bekvemmeligheden og bidrager til at reducere levetidsomkostningerne. I modsætning til andre producenter har Fujitsu gjort det muligt at opgradere harddiske og systemhukommelse via notebookens serviceluger, og uden at garantien bliver ugyldig. Lifebook U7x7-brugere behøver heller ikke gå på kompromis med forbindelser, da alle modeller har indbygget både DisplayPort, VGA-stik, USB-porte og LAN-adgang i fuld størrelse.

Ruediger Landto, Head of Client Computing Division & the Internet of Things hos Fujitsu EMEIA siger: ”Maksimal fleksibilitet, tilslutningsmuligheder og sikkerhed er blandt de mest efterspurgte features til dagens business-notebooks. Flere og flere deler skrivebord og arbejder mobilt. Derfor forventer medarbejdere allround-funktionalitet, og virksomhederne har behov for high-performance men også omkostningseffektive enheder, som både er behagelige for brugeren og stabile i drift. Disse krav er har været den drivende kraft bag designet af den nye Lifebook U7x7-familie. Fujitsu tilbyder modeller, som passer til enhverv arbejdsmetode. Fra toplederen, der altid er på farten, til brugere, som har brug for en stor skærm, eller som ønsker at kunne arbejde på 2 eller endda 3 skærme ad gangen.”

Lifebook U7x7-modellerne kan bestilles hos udvalgte forhandlere fra december 2016 med forventet levering i løbet af januar 2017. Priserne afhænger af model og konfigurationen.

Tekniske specifikationer:

• Anti-genskin HD, FHD eller optionel full high definition (FHD) touch-skærm
• Alle tre modeller anvender samme portreplikatorer, AC-adaptere, BIOS, bit image, keyboard-design og drivere for at reducere kompleksiteten og prisen og for at gøre det let at dele skrivebord
• Valget mellem klassisk eller USB type-C portreplikator
• Sikkerhedsfeatures, der inkluderer sensor til fingeraftryk eller håndflade, smart card-læser, TPM 2.0 Trusted Platform Module for at beskytte enhederne og virksomhedens data mod uautoriseret adgang
• Bred palette af forbindelsesmuligheder med 4G/LTE, WLAN og Bluetooth
• Full-size brugerflade, der inkluderer full-size LAN-adgang, full-size USB-porte, full-size VGA-stik og full-size DisplayPort
• Produceret i holdbare letvægtsmaterialer som magnesium og aluminium
• Direkte adgang til nøglekomponenter som batteri, hukommelse og lagring øger funktionaliteten og reducerer både tid og udgifter ved opgraderinger

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere