Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

LG sætter ny standard for skærmkvalitet

Skærmkvaliteten er fænomenal på G3, som er den første smartphone med QHD-opløsning. Desværre halter ydelsen en anelse.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er forbløffende, så hurtigt skærmkvaliteten på smartphones udvikler sig. Sidste år kom de første mobiler med full HD, men det er ikke længere nok. LG er nu klar med G3, der har en QHD-skærm, som er næsten dobbelt så skarp.

Enestående skærmkvalitet

Lad os bare gøre det klart med det samme: Ja, det er den bedste skærm, vi nogensinde har set på en smartphone.
Med en pixeltæthed på 538 ppi er opløsningen så finkornet, at du skal bruge en lup, hvis du overhovedet vil have chance for at spotte en pixel. Selv når du zoomer tæt ind på billeder i god kvalitet, er der ikke mange korn at skimte.

Farvegengivelse, kontrast og betragtsningsvinkler er samtidig så ideelt afmålte, at du ganske enkelt får et billede, der er helt ualmindelig lækkert. LG fortæller selv, at billedkvaliteten er på højde med en trykt kunstbog, og sammenligningen er faktisk ikke helt misvisende, for skærmen har en mathed, der giver billedet karakter af print.

Kraftfuldt kamera

Det er billederne, der er i centrum på G3. Også dem, du selv tager. Mobilen har et 13 MP-kamera udrustet med optisk billedstabilisering og laser autofokus, der gør kameraet i stand til at fokusere på et splitsekund.
Billedkvaliteten er generelt virkelig god og helt på højde med de bedste smartphone-konkurrenter.

Udvalget af kamerafunktioner er mere eller mindre, som man kan forvente af en topmobil, dog halter G3 lidt på nogle af de mere avancerede funktioner. Eksempelvis genfokusering af et billede, der allerede er taget. Video skydes helt op til 4K, så du kan få film, der rigeligt matcher skærmkvaliteten.

Ydelsen skuffer

G3 er udstyret med en firkernet Snapdragon 801-processor på 2,5 GHz. Det burde være mere end rigeligt til at sikre en smidig brugeroplevelse, men faktisk skuffer G3 en anelse på den front.

Det er efterhånden lang tid siden, vi har oplevet en Android-mobil, der hakker i det, når man navigerer i brugerfladen, men det er faktisk tilfældet med G3. Ikke i en grad, der ligefrem hæmmer din brug af mobilen, men alligevel ødelægger det lidt af oplevelsen, når visuelle effekter, der er skabt for at give en blød og flydende navigation i den flotte brugerflade, i stedet blive stive og hakkende.

En benchmark-test af ydelsen viser da også, at G3 ikke matcher de hurtigste konkurrenter. Faktisk præsterede den ringere end sin forgænger G2.
Batterleveitiden kan vi ikke klage over. Selvom skærmen selvsagt sluger en del, så sikrer det udskiftelige 3000 mAh batteri strøm nok til et par dage ved moderat brug.

Kompakt kæmpemobil

Med skærmstørrelse på 5,5” hører G3 i princippet til i phablet-kategorien.
Da skærmen strækker sig næsten helt ud til hver kant, føles mobilen dog ikke så voldsomt stor. Vægten er heller ikke slem, da mobilen er udformet i plast - plast, som LG har forsøgt at forklæde som aluminium. Resultatet er ikke helt så kikset, som det kunne lyde, men heller ikke helt godt. Til denne pris kunne LG snildt have anvendt ægte aluminium. At vælge en imitation er blot at minde brugerne om, hvad de ikke får.

I front, hvor det tæller

På trods af indvendingerne mod ydelse og design, så er vi svært begejstrede for G3. Skærmkvalitet og kamera skiller de gode mobiler ud fra mængden. På de områder er G3 helt i front.