Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Lækker teknik: Asus Maximus VIII Impact

Det er ikke alle, der har brug for en enorm tower-pc under skrivebordet, men blot fordi man vil have et mindre system, behøver man ikke at gå på kompromis med ydelse eller kvalitet.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ikke alle, der har brug for en enorm tower-pc under skrivebordet, men blot fordi man vil have et mindre system, behøver man ikke at gå på kompromis med ydelse eller kvalitet. Mini-ITX-bundkort er blevet mere populære og har fået flere funktioner, og med lanceringen af Skylake har vi set bittesmå bundkort, der kan udsætte de store drenge for noget stærkt tiltrængt konkurrence. Asus Maximus VIII Impact er måske ikke det allermindste kort på markedet, men det har særdeles seriøse kræfter.

Listen over funktioner omfatter 802.11ac Wi-Fi med Mu-MIMO, USB 3.1 Type-A og Type-C-stik (plus support af op til seks ekstra USB 3.0-porte), fire SATA-porte, x16 pc-i-e-slot, SupremeFX Impact III-audio (ES9023P DAC), debug-LED, Z170-chipsæt, mulighed for cpu-overclocking og ddr4-hastigheder op til 4.133 MHz-plus. Der mangler stort set kun et M.2-slot, men det har Asus taget højde for med en U.2-connector med NVMe-support.

1 Et væld af porte
Asus dynger mængder af muligheder ind på sit I/O-område, herunder et debug-LED, reset og BIOS-knapper. Der er dog intet displayport-output. Hvis man bruger cpu-grafikken, er man derfor begrænset til en HDMI-forbindelse.

2 Impact Power III
Ren strøm er afgørende for overclocking, og Asus bruger et lodret kort til den digitale strømstyring – men kortet er alligevel ikke for stort til at passe ind i mini-ITX-standarden.

3 SupremeFX Impact III
Asus vil ikke nøjes med mainstream-audio og har en dedikeret lyd-løsning med professionelle komponenter og et EMI-skjold, der skal holde lyden så ren som muligt.

Asus Maximus VIII Impact