Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kurver på godt og ondt

Samsung leverer testens eneste buede tv, og det er et fænomen med fordele og ulemper.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En buet skærm er altså lidt spektakulær. Det er svært ikke at betragte kurven uanset, om der er billede på eller ej. Samsungs testdeltager buer dog ikke voldsomt. Det betyder, at tv’et lettere kan bruges "bredt" i stuen, og det er fint, men samtidig giver det mindre af den "omsluttende" biografstemning, som konceptet skal skabe.

Et buet tv er tykkere end ”normale” fladskærme. Sådan er det også her. Derfor gør Samsung-tv’et sig mindre godt end et helt fladt tv, hvis det hænges op på væggen.

Så stil Samsung JU6515 på et bord, og du vil nyde designet, hvor den store solide fod matcher det buede tv, og ønsker du en lydbar, kan du endda tilkøbe en, der matcher skærmen!

Samsung JU6515 er 48" stort og helt nyt på markedet. Det er proppet med funktioner, og især smart-tv-delen er et overflødighedshorn for tech-nørder. Tak for det!

Billedmæssigt har det for eksempel en ”Auto Depth Enhancer”, der sammen med den buede skærm, skulle skabe endnu mere dybde i billedet.

Denne nyeste generation af smart-tv fra Samsung benytter open source-styresystemet Tizen i stedet for eksempelvis Android, og det er faktisk ret velfungerende og let at finde rundt i. Smart-tv-delen er nærmest som at have en smartphone i mega-størrelse. Du kan blive vækket, se vejrudsigten, lave kalender-notater og i det hele taget bruge tv'et, som du vil bruge en mobil enhed. Og naturligvis kan din Android-smartphone også tale med tv'et.

Samsung har mest at byde på i testen, når vi alene kigger på smart-tv-indhold, og skal familien både spille, surfe, se streamingtjenester og alt muligt andet, der kræver tilgang til netværk, er dette tv klart det mest avancerede.

Du får da også to fjernbetjeninger: En, der håndterer de almindelige tv-muligheder, og en, der primært styrer smart-tv-delen. Det fine er, at når du jonglerer gennem alle mulighederne og starter tjenesterne op, så foregår det med en hastighed, der er god, ikke rasende hurtig, men uden den ventetid, der gjorde de første generationer af smart-tv’er frustrerende at bruge.

Musik til opsætningen

Opsætningen foregår i letforståelige trin, og du får endda musik med uanset, om du vil eller ej!

Det tager få minutter at komme i gang. Tryk herefter på en knap, og Samsungs Smart Hub kommer frem i bunden af skærmen. Her har du let adgang til alle smart-tv-tjenester, og det fine er, at alt fungerer ret kvikt og overskueligt.

Men uanset om du streamer eller ser tv, så skuffer billedet altså. Det står med stor glans og meget kraftige farver og vældig meget lys. Men det har en tendens til at blive blåligt, fordi der er så meget knald på billedet, at de hvide områder næsten bliver blålige. Du kan naturligvis justere lysstyrken ned, men så mister du kontrast og detaljer i både de mørke og lyse områder.

Desuden har billedet en lidt for voldsom tendens til at blive pixeleret, hvis ikke signalet er af god full HD-kvalitet eller 4K. Opskaleringen fra SD eller 720p er lidt for nådesløs, og vi var flere på testholdet, der hurtigt blev trætte af at se på det hårde billede.

Buen har ikke den store effekt, men billedet står helt rent i siderne. Der er tydeligvis styr på justeringen af billedet i forhold til den buede form.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere