Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Københavnerbørn får tidligst mobiltelefon

Et nyt skoleår og nye hverdagsrutiner er ofte anledningen til, at børn får deres første mobiltelefon – men hvor gammel skal et barn egentlig være for at få sin egen mobil? Det har Telia og YouGov spurgt mere end tusind danskere om.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvornår er er man gammel nok til at få sin første mobiltelefon?

Ifølge en helt ny undersøgelse mener danskerne, at svaret er 10 ½ år.

Hvis man omvendt spørger forældre med børn om, hvor gammel deres yngste barn var, da han/hun fik sin første mobiltelefon, er svaret noget lavere, nemlig 9 år og 4 måneder. I gennemsnit har 42 pct. af alle danske børn under 15 år en mobiltelefon.

Gennemsnitsalderen for mobildebuten dækker imidlertid over nogle regionale udsving, idet børn i København og på Sjælland typisk får deres første mobil, allerede inden de er fyldt 9 år, mens børn fra Midt- og Nordjylland er over 10 år.

Når børn får en smartphone, åbner der sig en hel verden af sociale medier, online spil, apps, chat, skype og alskens webindhold. Det er derfor vigtigt, at forældrene engagerer sig i det nye univers, som børnene bevæger sig ind i, mener privatkundechef Christoph Nørgaard fra Telia Mobility:

”Vi hører typisk, at forældrene efterspørger en mobiltelefon til deres børn, når de skal begynde at bevæge sig rundt i byen på egen hånd. Det kan være, at de selv skal transportere sig til og fra diverse fritidsaktiviteter, eller at de måske selv skal gå til og fra en fritidsklub eller SFO. I de tilfælde er det trygt for både børn og voksne, at de kan få kontakt med hinanden via en mobiltelefon – men det et samtidig vigtigt, at man taler grundigt med sine børn om, hvordan man mest fornuftigt bruger mobilen.”

De fleste teleselskaber tilbyder rådgivning om adfærd, sikkerhed og forbrug på mobiltelefonen. Som en særlig hjælp til forældrene har Telia udviklet de to foldere ”God mobilstil for børn” og ”God mobilstil for teenagere”, som giver forældre indblik i spærringsmuligheder og kan danne ramme om gode samtaler om, hvad mobilen skal bruges til. De to foldere kan findes her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere