Kinect på vej til Windows

Kinect på vej til Windows

Bevægelsessensoren, der kendes fra spilkonsollen Xbox 360, fås snart også til pc’er

Den banebrydende bevægelsessensor til Xbox 360-spilkonsollen Kinect, kan sagtens bruges til andre hardwareplatforme, hvis der ellers findes software, som kan skabe forbindelsen til den. Mange har set et perspektiv i at bruge Kinect til andre formål eller til at forbedre spiloplevelsen på pc’er, men sensoren har været gift med spilkonsollen. Det ændrer sig nu, for Microsoft har for nylig frigivet et såkaldt software development kit, SDK, dvs. software, der sætter udviklere i stand til at parre deres hardware med Kinect-teknologien.

I den forbindelse kommer der også en ny version af Kinect-enheden selv, oplyser Craig Eisner, der står i spidsen for Microsoft Kinect-udvikling.
”Vi bygger på den eksisterende Kinect til Xbox 360. Vi har optimeret bestemte hardware-komponenter og foretaget firmwarerettelser, som gør den mere egnet til et pc-centreret scenarie,” forklarer han.

”Blandt de simple ændringer er en forkortelse af USB-kablet for at sikre stabilitet på en bred række af computere, og vi har indsat en lille dongle for at forbedre samspillet med andre USB-baserede enheder,” siger Craig Eisner.

Der er ny Kinect-firmware (programmer installeret i sensoren), så den er i stand til at ”se” objekter, som befinder sig tættere på end i den eksisterende version til Xbox 360. Denne nye ”near mode” vil give mulighed for en ny slags nærheds-applikationer, som passer meget bedre til den måde, de fleste af os bruger en pc på.

Kinect_3

”Kinect kan revolutionere pc-spil og mange andre funktioner.”

Der er utallige muligheder. Din pc kunne lægge sig selv i dvale, hvis du ikke sidder foran den, og det kunne forandre den måde, man laver PowerPoint-præsentationer på. Kinect kunne revolutionere pc-spil og meget mere – forestil dig for eksempel, hvad det kunne gøre ved de interaktive tavler, som man i dag finder i mange skolers klasseværelser.

Systemkravene er ikke så store. Man skal have Windows 7. Ældre versioner af Windows duer ikke. Endnu bedre er det helt sikkert med det kommende Windows 8.

Alt er dog ikke gode nyheder. Mens Xbox 360-sensoren koster under 1.000 kroner, kan Kinect-enheden til pc ventes at snige sig op på det dobbelte i pris.

Del denne