Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kapabel gamer til fornuftig pris

Det er ikke altid, en gamerbærbar fremstår som enhver anden bærbar computer. Det er endnu sjældnere set tidligere, at den har gode features og god ydelse til en fornuftig penge.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

MSI GE620DX-806NE er et interessant bekendtskab. Den kunne godt gå for at være en ganske almindelig bærbar, så diskret er den. Det vil sige, de med rødt markerede WASD-taster og de røde pile andetsteds på tastaturet såvel som i det numeriske tastatur røber, at der er tale om en gamingbærbar.

Der er i øvrigt tale om en bærbar, hvor du føler, du får meget for pengene. Det skal tilføjes, at denne bærbare computer har et stivere chassis, end hvad mange af MSI’s bærbare indimellem har haft. Den er ikke klippefast som aluminiumschassiser, men den føles absolut solid at sidde med.

Meget for pengene

Det første man lægger mærke til, er den 15,6" store led-belyste skærm. Den har en opløsning på hele 1.920×1.080 pix-els. Det er en lysstærk skærm med et godt klart billede. Det faktum, at skærmen er mat, gør den uoverfølsom over for indfaldende lys. Betragtningsvinklerne kunne være en anelse bedre, men det gælder for mange skærme på bærbare.

Processoren er en dual core Intel Core i5-2450M på 2,5GHz og med turbo-boost på op til 3,10GHz. Grafikkortet er et Nvidia GT635M-grafikkort med 2GB ddr3-hukommelse. Foruden det dedikerede grafikkort er der selvfølgelig også det i processoren integrerede HD 3000-grafikkort. Af systemhukommelse er der 4GB ddr3-hukommelse. Oven i dette er der et dvd-multidrev, et hd-webcam og en ganske glimrende lydkvalitet for en bærbar at være.

Harddisken er 500GB med 7.200 rpm. GE620DX vrimler måske ikke med tilslutningsmuligheder, men to usb 3.0-, en usb 2.0-, en hdmi-, kortlæser, samt vga-port sammen med mikrofon in og hovedtelefon out er nu godkendt. Der er selvfølgelig 1Gbit/s lan og 892.11n trådløst netværk samt endelig bluetooth 3.0.

MSI GE620DX i brug

Selvom det er en gamingbærbar, skal man jo gerne med fordel kunne anvende den bærbare til almindelige formål. Da den bærbare blev anvendt til forskellige almindelige computeropgaver, føltes det, som der var et godt kraftoverskud til de forskellige opgaver.

Det indbyggede tastatur er dejligt at anvende. Tasterne har fast feedback, når de aktiveres. Størrelsen på tasterne er også i orden. Touch-pad’en er ikke så stor, men giver god kontrol med en let nubret overfladestruktur. Det er et plus, at touchpad’en kan deaktiveres, når man skal skrive.

Den integrerede s-bar, der manifesterer sig i form af en stjerne på skærmen, giver hurtig adgang til en række funktioner og programmer uden at fylde i normal tilstand.

Oven i det leverer THX TruStudio Pro en ganske fornuftig lyd af en bærbar at være. Vi har hørt noget, der var en anelse bedre, men det er stadig en god lyd, velsagtens mest til spilformål. Oven på alle vores hands on-oplevelser skulle der køres en række benchmarks, og det var her, alt ændrede sig til det bizarre.

En underlig kovending

Det lykkedes hverken at afvikle PCMark Vantage, 3DMark11 eller Unigine Heaven 2.1, uden at der skete fejl undervejs, og tes-tene blev afbrudt. Så selvom vi ved, at MSI GE620DX-806NE ud fra specifikationerne skulle være en ganske glimrende mellemklasse spillebærbar, kunne vi ikke få nogen målinger der bekræftede det.

Lige så snart en benchmark blev sat i gang, skete der en fejl, og det dedikerede grafikkort blev deaktiveret. Desværre kunne vi ikke hente en ny grafikdriver, selvom det må formodes, det er her, fejlen lå. På Nvidias webside var der nemlig ingen drivere til GT635M til Windows, da vi søgte, det var meget forunderligt.

En skam, for det er en god bærbar med en ret god ydelse, men noget holder den tilbage her. Vi har sat en ydelse ud fra, hvad vi kender til hardwaren, men kan ikke garantere dens rigtighed 100 procent.

Blæseren kan høres, og endnu mere når man arbejder ved den en stund, men det er ikke voldsomt af en gamingbærbar at være. Batterilevetiden er ikke imponerende: 1 time 16 minutter i Battery Eater 2.70 Pro i klassisktesten og 4 timer 56 minutter i læse-. Men det er, hvad man må forvente af en spilbærbar.