Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Hold øje med hjemmet over nettet

Videoovervågning er normalt ikke let at sætte op, men MyDlink viser, hvor let det kan gøres. På under en halv time kan du overvåge dit hjem fra nettet og via din smartphone.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Indrømmet – vi var skeptiske. D-Link havde givet sit nye produkt DCS-930L med MyDlink helt utrolig mange rosende ord med på vejen, og det er set før, at en producent har oversolgt sit produkt.

DCS-930L er et lille diskret web-kamera, der kan kobles til dit lokalnet både trådløst og med ledning. Der følger en installations-cd med, og så kan du hente en gratis app til din smartphone eller tablet, men det vender vi tilbage til senere.

Installation uden softwareinstallation

Det er efterhånden velkendt, når du skal installere et produkt fra D-Link, så starter du med at afvikle den medfølgende installation. Den fortæller dig, hvordan du slutter kameraet til dit lokalnetværk, og det er også der, du foretager de indledende indstillinger af softwaren.

Du kan installere kameraet på to måder, enten ved at koble den til din router med det medfølgende kamera, eller også kan du bruge wps-knappen på kameraet, hvis din router understøtter wireless protected setup.

Bruger du første metode, kan du stadig koble dit kamera til nettet. Du skal så blot kende kodeordet til netværket, og installationen sørger for, at du kommer på det trådløse netværk.

Herefter skal du registrere kameraet hos D-Link for at kunne se det, selvom du ikke er hjemme på lokalnettet. Igen går det hurtigt, og lynhurtigt har du adgang til kameraet via din browser.

Du logger blot ind på www.mydlink.com, og derfra kan du se kameraet, og hvis du har flere, kan du se dem alle der. Se, allerede nu var vi lettere imponerede over den lethed, hvormed vi kunne sætte kameraet op, men det stoppede ikke der. For nu loggede vi på App Store og hentede den gratis app, MyDlink, og via den kunne vi nu også se alt, der skete foran kameraet. Det eneste, den app krævede, var, at vi havde en aktiv internetforbindelse, altså enten var på et trådløst netværk eller havde en 3G-forbindelse.

Se, indtil videre havde vi ikke installeret noget som helst på vores computer, og det gjorde vi på intet tidspunkt derefter. Via vores konto på www.mydlink.com kunne vi logge ind direkte på kameraet og derfra finindstille kameraet.

Her endte vi så på en meget ”typisk” D-Link-side, masser af indstillinger, men som stadig var ret lette at finde rundt i. Vi skal ikke gå igennem alle indstillingsmulighederne her, men blot nævne et par stykker af de mest spændende.

De mange muligheder

Du kan naturligvis indstille videokvaliteten og lydstyrken, og vi valgte at sætte den op til største billedstørrelse på 640×480. Derefter kom den rigtig spændende indstilling, nemlig motion detection. Du bliver præsenteret for et stort billede inddelt i felter. Klik på de felter, der skal være bevægelsesfølsomme, og så er du færdig.

Herefter skal du så lige bestemme, hvordan du ønsker at få besked om bevægelse i dit hus. Du kan enten vælge at få tilsendt e-mails, eller du kan vælge at få dem uploadet til en ftp-server. Det er så her, den sværeste opsætning skal ske, for til e-mail skal du kende din smtp-server, portnummeret og login-metoden, og til ftp skal du kende alle detaljerne for din ftp-server. Heldigvis er alle de oplysninger nogen, du kan finde hos din udbyder af email eller ftp.

Kameraet blev sat op i testerens hjem, og dagen efter loggede vi på kameraet fra kontoret for at se, hvor godt videoen virkede over nettet, og svaret var fortrinligt. Om vi brugte vores iPhone eller vores computer til at se på, så var billedkvaliteten i top.

Det fede var, at vi faktisk også kunne logge på kameraets hjemmeside fra kontoret, og derved indstille kameraet – det har vi aldrig oplevet før, og det fungerede let og smertefrit.

Vi sluttede af med at teste motion detection, og ganske få minutter efter der have været bevægelse i hjemmet, kom der en e-mail indeholdende tre billeder, før bevægelse blev detekteret, og tre efter. Billederne var flotte og klare, og vi var ikke i tvivl om, hvem der havde været på billedet.