Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her er det farligst at gå på nettet

Norton har rangeret europæiske byer efter risikoen ved at gå på nettet. Se listen over de farligste ….

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Flere og flere mennesker er afhængige af internettet i deres dagligdag – til at holde kontakten med familie og venner, shoppe, betale regninger, melde flytning og meget andet. Derfor er sikkerheden også afgørende. Norton har i samarbejde med det amerikanske Sperling’s BestPlaces undersøgt, hvilke ti byer i Europa der har flest risikofaktorer for internetkriminalitet.

Manchester ligger øverst på listen, eftersom de har haft flest malware-angreb og angreb mod WiFi-hotspots. Stockholm har vist sig at være Europas tredjemest risikofyldte by på grund af det store internetforbrug, antal smartphones og de mange brugere af sociale netværk. Vi danskere kan så glæde os over, at vores hjemland slet ikke figurerer på listen og dermed må antages at være forholdsvis sikkert, når det gælder netsikkerheden.

Rangeringen af de undersøgte storbyer ud fra risiko knyttet til internetbrug ser således ud:

1. Manchester, Storbritannien
2. Amsterdam, Holland
3. Stockholm, Sverige
4. Paris, Frankrig
5. London, Storbritannien
6. Dublin, Irland
7. Milano, Italien
8. Rom, Italien
9. Barcelona, Spanien
10. Berlin, Tyskland.

De byer, hvor risikofaktoren er højest, behøver dog ikke nødvendigvis at være byer, hvor flest er blevet angrebet af internetkriminalitet. Da disse kan være byer, hvor brugere er gode til at tage forholdsregler for internetsikkerhed.

Manchester i Storbritannien kom på førstepladsen i Europa, fordi de havde det største antal af WiFi-hotspots og malware-angreb. Amsterdam, på andenpladsen, havde Europas højeste antal af pc’er, en høj grad af internetadgang og sociale netværk samt et moderat niveau af internetkriminalitet.

Stockholm er Europas tredjemest risikofyldte by på grund af et højt internetforbrug og mange smartphones samt sociale netværk. Trods dette havde Stockholm en relativt lav grad af internetkriminalitet.

»I forbindelse med eksplosionen i antallet af smartphones, tablets og bærbare computere i de seneste år og fremkomsten af apps og sociale netværk er vores liv online og offline blevet synkroniseret på en måde, som vi aldrig før har set,« siger Marian Merritt, Norton Internet Safety. »Der er mange positive aspekter i, at flere enheder er tilsluttet, men som denne analyse viser, skal vi være opmærksomme på de risici, vi møder på nettet. Med et par enkle forholdsregler kan folk være sikre på, at de er beskyttet mod internettrusler.«

Norton giver således 4 sikkerhedstips, som kan afværge uheldige oplevelser, når du går på nettet:

1. Vær forsigtig ved brug af WiFi-hotspots
WiFi-hotspots er en god ressource, men vær opmærksom på, at du bruger et sikkert netværk i forbindelse med onlinekøb eller bankærinder fra bærbare computere, tablets eller smartphones.

2. Brug komplicerede eller unikke kodeord til hver hjemmeside
Brug en kombination af store og små bogstaver, tegn og cifre for at gøre dit kodeord så stærkt som muligt. Det er også en god ide at skifte kodeordene ud regelmæssigt, men at huske alle disse kodeord kan være svært. Norton tilbyder derfor en gratis tjeneste, der gør det muligt for forbrugere at gemme og synkronisere log-in-oplysninger enkelt og sikkert. ID Safe beta kan downloades her:

3. Sørg for at være opdateret
For mere information og tips om, hvordan du er sikker, uanset hvor du befinder dig, kan du besøg Nortons Facebook-side.

4. Beskyt din pc, mobil eller tablet
Sørg for, at du har en omfattende og opdateret beskyttelse på din enhed. Vi har testet de nyeste sikkerhedsløsninger til både computer og mobiltelefon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere