Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Halvdelen af os bruger ulovlig software

Ny undersøgelse viser, at halvdelen af verdens computer-brugere skaffer deres software på ulovlig vis.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ifølge den mest omfattende undersøgelse nogensinde af pc-brugeres holdning til piratkopiering og intellektuel ejendomsret, får halvdelen af verdens pc-brugere – 47 procent – fat i deres software på ulovlig vis, enten hver gang eller næsten hver gang. I ulandende er procentsatsen en del højere.

Business Software Alliance (BSA) offentliggjorde i dag detaljerede resultater fra den banebrydende undersøgelse på sin officielle blog, BSA TechPost. Ipsos Public Affairs udarbejdede undersøgelsen ved at foretage en rundspørge blandt cirka 15.000 pc-brugere i 32 lande. Udover rundspørgen blev der foretaget mellem 400 og 500 én-til-én- eller onlineinterviews i hvert land.

Undersøgelsen viser, at størstedelen af computerbrugere i udviklingslande anskaffer sig software på ulovlig vis – såsom at købe et enkelt program og installere det på flere computere, eller downloade programmer fra peer-to-peer-netværk. Og det er til trods for, at de adspurgte udtrykker respekt for intellektuelle ejendomsprincipper.

Kina er landet, hvor ulovlige softwarekopier forekommer allermest, tæt fulgt af Nigeria, Vietnam, Ukraine, Malaysia, Thailand, Indonesien, Saudi Arabien, Sydkorea og Mexico.

Undersøgelsen peger på, at mange softwarepirater i ulandene ikke er klar over, at deres metoder til at fremskaffe software faktisk er ulovlige. Endvidere tror de adspurgte i ulandene, at piratkopiering er et almindeligt fænomen, og de mener ikke, at sandsynligheden for at blive fanget er stor.

”Der har været hundreder af millioner pirater om at stjæle for 59 millioner dollars i software sidste år. Nu kan vi bedre forstå deres tankegang,” siger BSAs præsident og CEO Robert Holleyman, der uddyber: ”Beviserne taler deres eget tydelige sprog: Måden, hvorpå vi mindsker antallet af softwarepirater, er ved at fortælle virksomheder og individer om, hvad der er lovligt og ulovligt – og ved at sætte fokus på håndhævelse af intellektuel ejendomsret for at sende et tydeligt signal til markederne.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere