Gode rejsetips i smartphonen

Gode rejsetips i smartphonen

De gode, gamle rejseguidebøger som Lonely Planets og Politikens Turen går til… og store bykort er for alvor blevet udfordret af ferme apps til smartphones

Slut med at stå og folde enorme turistkort ud og ind til stor morskab for lokale. I dag er det kortet i mobiltelefonen, som viser vej med hurtig og præcis angivelse af, hvor man er lige nu, og en komplet rutebeskrivelse til næste stop.

Samtidig er opdaterede beskrivelser af gode restauranter og seværdigheder rykket ind i programmer som månedens app fra det velkendte rejsesite Tripadvisor, der samtidig krydrer stedoplysninger med anmeldelser fra almindelige rejsende.

Klik dig ind på app’ens forskellige kategorier som hoteller, restauranter eller seværdigheder som museer, teatre, parker og bryggerier samt aktiviteter såsom rundture, shopping og natteliv, og find frem til de bedst anmeldte i en given by. Eller vælg at søge på steder af en bestemt slags i nærheden af, hvor du befinder dig netop nu, hvilket er genialt til at finde en ny seværdighed eller et godt sted at spise i elvte time.

Gode-rejsetips

Der er mange detaljerede og opdaterede oplysninger på Tripadvisor.

Eneste problem er som altid prisen på datatrafik, når man er udenlands (som dog kan undgås via en række af Tripadvisors separate guider til byer som San Francisco og London, der også virker offline) – og den begrænsede batteritid på mange smartphones. Men som et konstant opdateret supplement til at slæbe rundt på adskillige tykke rejseguider i rygsækken er apps som Tripadvisor en oprigtig lettelse.

www.tripadvisor.com

Platforme:
iOS, Android, Symbian, Windows, Palm OS

Del denne