Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Garmin giver dig gps i armbåndsuret

fēnix er Garmins første armbåndsur til den seriøse outdoor-entusiast. Uret byder på omfattende navigationsegenskaber i den kendte Garmin-kvalitet, er udviklet i samarbejde med professionelle bjergbestigere og har højdemåler, barometer og kompas.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Urets indbyggede sensorer giver informationer om kurs, højde og barometerstand. Takket være Garmins gps-teknologi giver denne håndfrie navigationsenhed outdoor-entusiaster trygheden til at navigere gennem krævende terræn, som for eksempel Alperne, hele vejen til toppen og tilbage til deres base. Med et klassisk rundt urdesign med solidt hus og ridsefrit display er uret bygget til at modstå selv de hårdeste outdoor-udfordringer, samtidig med at det kan bruges som et moderigtigt hverdagsur.

Planlæg, naviger og track

fēnix kommer med et omfattende navigationsværktøj, som gør det muligt at planlægge ture, lave ruter og gemme waypoints. Outdoor-entusiaster kan navigere til gps-koordinater langs et spor eller en rute eller langs en hvilken som helst valgt kurs. En pilmarkør giver klar retningsbestemt vejvisning, og Garmins banebrydende TrackBack-funktion kan guide dig sikkert hjem ved hjælp af en god synlig sporstreg på skærmen, som er nem at følge. Dette giver bjergbestigere, vandrere og outdoor-entusiaster selvtilliden og trygheden til at nå deres ambitiøse mål.

Ved hjælp af BaseCamp-pc-softwaren kan brugerne af fēnix nemt planlægge og dele deres eventyrlige oplevelser med venner og familie. fēnix har global basemap med visning af byer i nærheden. fēnix understøtter både ANT-funktioner og bluetooth, så man trådløst kan dele spor, waypoints, ruter og geocaches med andre kompatible Garmin-enheder. BaseCamp-app’en til smartphones betyder, at du nemt kan overføre waypoints og sporlogs og se dem undervejs på et mere detaljeret kort og en større skærm på udvalgte smartphones.

Højdemåler, barometer & kompas

fēnix er forsynet med ABC-sensorer (altimeter/højdemåler, barometer, compass), så den kan give brugeren relevant realtidsinformation. Den indbyggede højdemåler viser elevationsdata, så du præcist kan holde øje med op- og nedstigningen.

Barometeret kan indikere kommende vejrskift ved at vise en kortsigtet udvikling i lufttryk, mens et treakset elektronisk kompas holder dig på rette kurs, hvad enten du er i bevægelse eller ej. Ved hjælp af gps-modtageren kan fēnix autokalibrere sine ABC-sensorer og stiller også uret automatisk ved hjælp af gps-positionering. Parret med Tempe, Garmins nye eksterne temperatursensor, er fēnix det første outdoor-ur, som giver en præcis måling af temperaturen, der hvor man befinder sig.

Mål dine præstationer

Ligesom Garmins markedsledende gps-løbeure giver fēnix aktive outdoor-folk omfattende overvågning af deres præstationer i realtid. Med autolap-funktion og data for vigtige parametre, såsom distance, lodret fart og tempo, kan ambitiøse alpin-entusiaster holde øje med deres fremgang under deres outdoortræning eller andre fitnessaktiviteter. fēnix er også kompatibel med Garmins kendte pulsmålere til måling af pulsdata eller med en kadencesensor til måling af distance, hastighed og kadence på cykelturen. Alle datafelter i displayet kan skræddersys direkte på håndleddet.

Bygget til at modstå barskt miljø

fēnix er bygget til at modstå selv de hårdeste outdoor-forhold og kombinerer et højstyrke-kabinet, der kan modstå stød, med hærdet mineralglas, der kan modstå ridser. fēnix har et stort lcd-display med led-lys og en robust urrem i polyuretan. fēnix er vandtæt ned til 50 meter. Med aktiv gps har fēnix op til 16 timers batterilevetid, og for endnu mere frihed kan det nye UltraTrac-mode udvide brug af gps til op til 50 timer. I almindelig urindstilling, med slukket gps, kan fēnix holde batteri i op til 6 uger. Almindelige urfunktioner omfatter alarmer, toner, vibrationsalarmer, timer, stopur og verdensur med mulighed for at vise flere tidszoner samtidig.

fēnix er det seneste skud på stammen fra Garmins voksende outdoor-segment, der fokuserer på at udvikle teknologier og nytænkning, og er med til at forbedre brugernes outdoor-oplevelser. Hvad enten det er golf, bjergbestigning, vandring, skisport, jagt eller geocaching, er Garmins outdoor-produkter vigtige værktøjer for outdoor-entusiaster på alle niveauer.

Garmin fēnix forventes at være klar i butikkerne til efteråret til en vejledende pris på 3.299 kroner.

Urremmen fås også som tilbehør i olivengrøn eller orange samt i læder. Tempe™ fås som ekstra tilbehør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere