Fedt isenkram til sommerregn og sommersol

Fedt isenkram til sommerregn og sommersol

Måske plasker det ned, måske bager solen ned fra en skyfri himmel. Fakta er, at du får en federe ferie med det rette ”isenkram”. Her er 19 stærke feriegadgets, der gør en regndag sjov og underholdende eller giver dig ekstra udbytte af den danske sommer, når den er venligst

Blandt de smukkeste og stærkeste Ultrabooks er Acers Timeline-serien. Den nye Ultra M3 er med sine 20 mm tyndere end forgængerne. Den har en driftsikker SSD-harddisk, integreret Dolby stereolyd og i den dyreste udgave et dedikeret 1GB Nvidia GeForce GT640-grafikkort, som nok skal yde sit, når junior vil smække Far Cry 3 i dvd-drevet. Den bærbare rejseledsager går fra dvale til fuld aktivitet på 1,5 sekunder. Med en batterilevetid på otte timer burde der være saft nok til en feriedag fyldt med film, spil og surf.

Pris 5.500 kroner.

Acer-Aspire-Timeline-Ultra-M3

 

En solid bærbar afspiller til børn og andre rejsende. Dvd-afspilleren har en roterbar 7”-skærm, så flere kan følge med, hvad enten det foregår på flyet, i campingvognen eller på bagsædet. Underholdningen kan bestå i musik, film og billeder. Opladningen foregår via USB og i bilen via en 12 V-adapter. Fra USB-indgangen kan du også hente mediefiler fra eksterne enheder, hvad enten det er musikfiler eller fotos.

Pris 540 kroner.

Mpman

 

Mens Apples nyeste tablet kun fungerer på 4G-nettet i USA og Canada, går Samsung hele vejen. Galaxy Tab 8.9 LTE på under 500 gram er den første tavle, som understøtter europæisk 4G. Telia, som står for salget, lover, at Samsungs mobile multimediecenter suger data til sig med hastigheder på op til 80 Mbit/sek.

Læs også: Sommerens bedste apps

Teori og praksis er dog sjældent det samme, så vi skal nok nærmere forvente hastigheder på mellem 10 og 40 Mbit/sek. Men film, spil, HD-fotos og applikationer bliver sammen med mails og surf en hurtigere og lettere feriefornøjelse.

Pris 4.950 kroner inkl. abonnement og bindingsperiode.

Nu-med-brugbar-4G

 

Uanset om du sværger til Dropbox eller SkyDrive, så er begge onlinetjenester en integreret del af HTC’s One X. Dokumenter, film og fotos fra ferien uploades automatisk til skyen, og har du en Dropbox-konto, får du med HTC One X 25 GB ekstra lagerplads. Du kan fremstille dine egne dokumenter og præsentationer i det medfølgende Polaris Office. Smartmobilen kører på Android 4.0, vejer 130 g og er takket være Gorilla Glas godt beskyttet mod ridser og slag. Skærmen breder sig over 4,7”. Der er et kamera med 8 megapixels og mulighed for videooptagelser i 1080p HD.

Pris 4.300 kroner.

HTC-One-X

 

Nutidens kompaktkameraer har specifikationer, som første generation af semiprofessionelle spejlreflekskameraer for 10 år siden måtte nøjes med at drømme om. Canons nye medlem i SX-serien bryster sig af videooptagelser i Full HD 1080p, 12,1 megapixel og 14x optisk zoom.
Sidstnævnte naturligvis med billedstabilisator. Med den indbyggede GPS får alle optagelser tilføjet tid og sted, og med den medfølgende software bliver billedarkivet og dermed rejsen plottet ind på et kort. Fås i sort, blå og pink.

Pris 1.700 kroner.

LogiLink-Portable-Speaker-Hamburger

 

Vil du undervejs på ferien medbringe dit eget film- og musikbibliotek eller gemme den stadigt voksende samling unikke fotos, kommer du ikke uden om en ekstern harddisk. Ekstralageret fra A-Data rummer 500 GB og vejer 165 gram. Filerne sendes og modtages via USB 3.0, hvilket giver en overførselshastighed på 109 MB/s. En indvendig ”stødpude” afbøder tab og slag.

Pris 800 kroner.

Adata

 

Den lille lydbøtte fra LogiLink får ekstra bas på ved at blive åbnet en anelse. Herefter er det op til dig, om musikken eller lydkilden stammer fra en pc, en bærbar medieafspiller eller en smartphone. Strømmen leveres via USB-kabel fra en bærbar computer. Udgangseffekten er 2,5 Watt, og med dimensionerne 5x5x3,5 cm er der nok plads til den lille aktive højttaler i de fleste ferieoppakninger.

Pris 100 kroner.

Hamburger

 

Halo 2 er, som navnet antyder, storebror til det tidligere Halo-headset. Surroundsound og udelukkelsen af støj fra omgivelserne, for eksempel i en flykabine, har fået en finpudsning, mens muligheden for at folde sættet er præcis den samme. Headsettet kan tale med to Bluetooth-enheder samtidig, og lyd og musik overføres trådløst, så det kan bruges til mobilsnak. Et headset til de fleste af feriens multimedieopgaver.

Pris 560 kroner.

Jabra-Halo

 

Til den aktive voksenferie er Garmin Fore-runner 910XT en glimrende træningspartner – både til lands og til vands. Hold styr på din rute med den indbyggede GPS, og tjek dine tider. Fungerer, hvad enten du løber, cykler eller svømmer. Forerunner 910XT handler om detaljerne i din træning, hvorfor du nemt kan analysere dine resultater bagefter.

Pris 3.100 kroner.

Garmin-Forerunner

 

Med Creative WP-450 kan du lytte til din musik ”on the go”, ligesom du kan tale i telefon takket være den skjulte mikrofon. Headsettet forbindes med din medieafspiller, tablet eller telefon via Bluetooth, og der er tale om solidt materiale, som kan tåle barnehænder såvel som en tur i ødemarken på vandreferien.

Pris 900 kroner.

Creative-WP

 

Hvis du vil høre musik i det fri eller på terrassen, kunne D100 fra Creative være løsningen. D100 er en trådløs stereohøjttalerenhed, der streamer din musik via Bluetooth eller kabel. Højttaleren kører på fire AA-batterier og vejer kun 1 kilo, mens den har en rækkevidde på 10 meter.

Pris 300 kroner

Creative-D100

 

Du behøver ikke at investere i en dyr tabletcomputer, hvis du blot vil læse e-bøger. Med Elonex 621EB kan du have mere end 600 bøger i det elektroniske bibliotek, og du kan nyde op til 10.000 sider på én opladning på e-boglæserens 6”-skærm. 621EB kan desuden afspille musik, og den sælges til en overkommelig pris.

Pris 700 kroner.

Elonex

 

Skal børnene underholdes med film, musik eller apps på farten, kunne tablet’en fra Archos være en god mulighed. Den er lavet af robust plastik, har slidstærk 8”-skærm og er nem at betjene. Archos 80 G9 er tabletcomputeren for den prisbevidste forbruger – så forvent ikke samme kvalitet som iPad eller Android-tablets.

Pris 2.000 kroner.

Archos

 

Denne trådløse mus passer uden besvær ned i sidelommen på håndbagagen. Størrelsen er nok ikke den rette for en velvoksen mandehånd, men derimod et perfekt match for mindre kvindehænder og for børn. Installeringen er ren plug-and-play uden brug af software. I stedet tilsluttes den lille nano-modtager, som med fordel kan blive siddende i USB-porten. Minimusen fås i flere farver.

Pris 150 kroner.

Logitech-Wireless-Mini-Mouse-M187

 

Kompakt og robust Blu-ray-filmafspiller til bilferien, flyrejsen eller en regnfuld dag på hotelværelset. Prisen er lidt pebret, men børnene kan til gengæld opleve film i HD-kvalitet eller dvd-film med op til 5 timer på batteriet. Afspilleren kan desuden tåle mere end din dyre bærbar pc, og så er den let at betjene.

Pris 3.000 kroner.

Sony-BDP

 

En moderne udgave af røvere og soldater. Med Appblaster kan børnene montere din iPhone eller iPod touch på en plasticpistol, hvorigennem de kan se lokalet, de befinder sig i, men fra tid til anden dukker der monstre og rumvæsner op, der skal plaffes ned.

Pris 190 kroner.

Skyd-rumvaesener

 

Den ultimative børne-tablet, når det kommer til spil. 3DS fra Nintendo giver de yngre børn op til 5 timers spilletid på en batteriladning i traditionel 2D og i 3D – helt uden 3D-briller. Konsollen er kendt for sine mange børnevenlige spil såsom Mario Kart og Pokémon.

Læs også: Test: Nintendo 3DS

Pris 1.300 kroner.

3DS

 

Det lille og handy videokamera fra Sony kan gengive dagens begivenheder på hotelværelsets væg, da videokameraet har indbygget miniprojektor og stereohøjttalere. Handycam PJ260 ligger godt i hånden, der kan være op til 5 timers optagelser i Full HD, og det er nemt at betjene via knapper og touchscreen.

Pris 5.200 kroner.

Kamera-med-projektor

 

En 5”-skærm, gode forbindelser og effektive actionspil. Sonys seneste håndholdte konsol, Vita, ser ud til at blive en elsket legeonkel på bilens bagsæde eller på en regnvejrsdag i sommerhuset. Konsollen kommunikerer trådløst med omverdenen ved hjælp af WiFi og 3G, mens den stærke indmad i form af en quad-processor, den klassiske Sixaxis-bevægelsessensor og en multitouchskærm med kapacitiv overflade gør spiloplevelsen endnu bedre.

Pris 2.200 kroner.

Haandholdt-legecenter

 

Læs også:De hotteste gadgets til ferien

Del denne