Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Få flottere mobilbilleder på skiferien

Vinterferien står for døren og rigtig mange danskere ser frem til at indtage pister og løjper mod syd og nord. De imponerende og smukke snelandskaber indbyder dog til mere end ski og leg – de er oplagte motiver, når vinterferiebillederne skal i hus. Sony Mobile giver her en række gode tips til, hvordan du skyder endnu flottere mobilbilleder med din smartphone.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er faktisk mange gode grunde til at tage billeder med din smartphone på skiferien. Kamerakvaliteten er rigtig god i de fleste smartphones, og du har den sikkert alligevel med dig, når du suser igennem vinterlandskabet. Når billederne er i kassen, er det nemt at dele dem med familie og venner via sociale medier som Facebook og Instagram. Derudover har du adgang til en lang række brugervenlige billedbehandlingsværktøjer og filtre – både indbygget i din smartphone og via et stort udbud af apps.

‟Mobilkameraerne kan virkelig meget i dag og leverer generelt billeder af høj kvalitet. Det er en af smartphonens helt centrale features – og blandt de funktioner, vi danskere bruger allermest*. Alligevel oplever vi ofte, at folk ikke er klar over, hvordan de bedst udnytter mobilkameraets funktioner eller med små virkemidler, som f.eks. ved at udnytte lys, kontrast og skygger, kan skabe langt flottere billedresultater”, siger Morten Johansen, marketingchef hos Sony Mobile i Danmark.

Selvom mobilkameraet bringer selv amatørfotografen et langt stykke af vejen, giver Sony Mobile dig her en række nyttige råd, der er gode at skrive sig bag øret, inden du bevæbnet med ski og smartphone sætter kursen mod de sneklædte bakker og dale.

1) Beskyt din smartphone mod kulde og kondens – som med alt andet elektronik er smartphones også følsomme overfor fugt. Ligger den i lommen det meste af dagen, kan den blive rigtig kold. Det kan skabe kondens indeni telefonen, hvis den efterfølgende varmes for hurtigt op. Det bedste er at klæde den varmt på i det kolde vejr, f.eks. i et etui eller en sok, og undgå at varme den kunstigt op, hvis den er blevet gennemkold.

2) Skru op for skærmen – det kan være lidt svært at se dine billeder, når solen skinner fra en klar himmel, så husk at skrue helt op for skærmlyset på din smartphone – med mindre din mobil automatisk tilpasser skærmen til lyset, hvilket selvfølgelig er mere batteribesparende.

3) Undgå solen i ryggen – det giver langt mere interessante skyggeeffekter. Fotograferer du med solen i ryggen, vil skyggerne skjule sige bag dine motiver.

4) Fotografer også i modlys – refleksioner fra solen kan skabe ekstra effekt og drama i dine billeder på pisten, når du tager dem i modlys. Husk endelig, at du ikke må kigge direkte på solen.

5) Husk blitzen – kombinationen af sne og solskin skaber ekstra meget kontrast i landskabet. For at lyse skyggerne op har du brug for blitzen, når du f.eks. skal fotografere familie og venner på pisten.

6) Vær opmærksom på vinklerne – fotografer f.eks. på tværs af pisten i stedet på langs. Det giver et langt mere dynamisk og dramatisk udtryk, da bakkens hældning vil træde tydeligere frem på billedet.

7) Udvælg og træn funktionerne hjemmefra – med mobilkameraet kan du lave alt fra flotte panoramaoptagelser og video i slowmotion til dybe portrætter og spændende time lapse-optagelser. Men midt på pisten er et dårligt sted at begynde at øve sig. Sørg for at hente de relevante apps ned og få styr på, hvordan de virker, allerede inden du tager afsted – så er du klar, når motiverne melder sig.

8) Planlæg dine motiver – udse dig nogle flotte motiver og baggrunde. Vær ikke bleg for at instruere dine skimakkere, så du kan fange dem på kornet, når de suser forbi dig og din smartphone med de smukke bjergtinder tronende i baggrunden.

9) Tag billeder i lav sol – morgen og sen eftermiddag, hvor solen hænger lavere i horisonten, er oplagte tidspunkter at tage på billedjagt, når du gerne vil fange de mest spændende skygger, mønstre og detaljer i sneen og landskabet.

10) Skyd løs og slet – stor volumen og flere forsøg øger altid chancen for et godt billedudbytte. Udnyt at du ikke som i gamle dage er begrænset til 24 eller 36 billeder og få så mange billeder i kassen som muligt. Kig evt. dagens billeder igennem hver aften og slet dem, du ikke ønsker at gemme.

11) Brug tid på efterbehandling – både i din smartphone og via det store udbud af foto-apps finder du masser af muligheder for at efterbehandle dine billeder. Her kan du ændre billedernes beskæring, optimere farver og kontraster eller benytte et af de mange filtre og skabe et mere kunstfærdigt udtryk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere