Få alle dine pc’er til at snakke sammen

Få alle dine pc’er til at snakke sammen

Vi er blevet pc-polygame. Men alle de pc’er, vi arbejder på, taler ofte ikke med hinanden. Ville det ikke være rart, hvis du havde adgang til alle dokumenter, uanset hvilken af dine pc’er du sad ved? Det kan du få til at fungere med Windows Live Mesh

De fleste af os har mere end én pc, og hvis du tæller de forskellige maskiner, du bruger i løbet af en uge, får du nemt fordoblet antallet. Du har måske to-tre maskiner i hjemmet, hvortil kommer en arbejds-pc. Og hvis du så tilføjer venners, familiemedlemmers og kollegers pc’er, maskiner på biblioteker og internetcafeer, så ser du tendensen: pc-polygami.

Desværre er der en bemærkelsesværdig mangel på sammenhæng mellem de computere, som vi bruger, og de filer, som vi har behov for. Ofte vil man finde sig selv i den situation, at en fil, som skal bruges på arbejde, er blevet glemt på pc’en derhjemme eller vice versa. Ikke at kunne få fat i sine dokumenter, når man har brug for dem, er i sagens natur ret frustrerende.

Heldigvis kan onlinelagring og -tjenster reducere bekymringerne og sikre, at du altid har adgang til alle dine vigtige filer, uanset hvor du befinder dig.
En af de mest geniale tjenester kommer såmænd fra Microsoft – nemlig Windows Live Mesh. Modsat deciderede onlinelagre kan Windows Live Mesh 2011 synkronisere filer mellem dine pc’er, så du ikke har brug for et lager. Mesh udfylder hullet mellem din harddisk og andre pc’er, som du bruger, ved at skabe mapper, som automatisk bliver synkroniseret.

Nemt at komme i gang

Det er enkelt at komme i gang med Mesh – og helt gratis. Du skal først downloade klienten til din pc. Det gør du via http://download.live.com, hvor du skal have fat i Windows Live Essentials. Installationsprogrammet vil spørge dig, hvilket af programmerne du vil installere, men du har kun brug for Windows Live Mesh for at kunne synkronisere data. Du har også brug for et Windows Live ID. Det er nøglen til også at kunne bruge skytjenester som SkyDrive.

Når Windows Live Mesh er installeret, og du har logget ind med dit Live ID, så kan du begynde at synkronisere dine filer.

I hovedvinduet vælger du Synkroniser en mappe under navnet på din pc. Et dialogvindue åbner sig, og du kan vælge enhver mappe eller ethvert bibliotek på din pc. Hvis du ikke vil have alle filer og dokumenter herfra fordelt via internettet, kan du oprette en særlig Live Mesh-mappe på din pc. Alt, som så tilføjes til denne mappe, vil blive synkroniseret via webbet.

Der er en grænse på 5 GB i Windows Live SkyDrive, som leverer grundlaget for Mesh, så hvis du har nogle meget store biblioteker, skal du nok pille noget ud af dem eller lave en særlig mappe.

Upload dine filer

Når du har udpeget en mappe til Windows Live Mesh, vil tjenesten synkronisere den, og alle filer i den vil blive uploadet i ”skyen”. Den synkroniserede mappe vil have et grønt flueben ved sig. Det viser, at alt nu er opdateret.

Når mappen er synkroniseret, kan du foretage en række ting med den. På Live Mesh-hovedsiden kan du klikke på en af dine synkroniserede mapper for at justere, hvem der kan se den og få adgang til den. Andre webbrugere kan på den måde få adgang til bestemte mapper – også selvom de ikke benytter Live Mesh. Muligheden for at lave en offentlig mappe har eksisteret længe i SkyDrive, og gæster har adgang til denne del af dit lager, blot de har en Windows Live ID.

Efter at din første pc er blevet synkroniseret med Windows Live Mesh, kan du begynde at tilføje andre pc’er. Den bedste metode er at installere klienten på den/de andre pc(’er) og logge ind med dit Windows Live ID.

Når du logger ind på en anden pc, vil du i toppen af skærmen kunne se alle de mapper, som er blevet synkroniseret med din konto. Du kan så vælge at lade disse mapper synkronisere med pc’en, så de optræder blandt dine andre mapper og filer som normalt. For at gøre dette skal du klikke på en af mapperne, hvorefter en boks vil dukke op, som giver mulighed for at vælge en af mapperne på din pc’s harddisk. Det kan være hvilken som helst mappe, for eksempel Dokumenter, men du kan altså også oprette en ny mappe, hvis du ønsker at holde det synkroniserede indhold helt adskilt.

Hvis du bruger en pc, som ikke har Live Mesh-klienten installeret, kan du gå til http://skydrive.live.com fra enhver pc eller mobilenhed, som har netadgang for at få fat i filerne. Det er måske ikke den bedste måde at synkronisere på, men det betyder, at du ikke behøver at have en klient installeret i den anden ende for at få adgang til dine mapper – perfekt hvis du sidder på jobbet og skal have fat i noget, eller hvis du låner en pc hos en af dine venner.

Synkroniserer også indstillinger

Windows Live Mesh hjælper dig ikke kun med filer. Det kan også synkronisere dine indstillinger. Det er en af de mest innovative dele af tjenesten og vigtigt, hvis du er ømfindtlig over for den måde, din pc fungerer på. Windows Live Mesh kan gemme indstillinger fra Internet Explorer og Microsoft Office.

I Internet Explorer kan du synkronisere dine favoritter fra en pc til en anden som med et trylleslag. Det betyder, at enhver webside, du finder, mens du er på arbejde, vil være tilgængelig på din hjemme-pc. I Microsoft Office går synkroniseringen endnu mere vidt. Her kan du overføre skabeloner, e-mail-signaturer og andet. Her er det dog nødvendigt, at Live Mesh-klienten er installeret på alle de pc’er, du vil have synkroniseret.

Faa-alle-dine-pc

Overblik over dine synkroniseringer: I Mesh-hovedruden kan du tilføje mapper og computere.

Du skal gennem SkyDrive

Hvis der ikke er en Live Mesh-klient på den pc, du bruger, kan du få fat i filer og mapper via SkyDrive. Desværre kan du ikke synkronisere med andre tjenester såsom den populære Dropbox. Det burde Microsoft ændre på, for Mesh er i sig selv så fin en tjeneste, at den ikke vinder noget ved at være bundet til SkyDrive og de begrænsninger, dette onlinelager har.

Mesh

Mesh synkroniserer alle mapper, så de også kan ses i Windows’ lager i skyen, SkyDrive.

Del denne