Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Emojis indtager arbejdspladsen – men uden kys og hjerter

66 pct. af danskerne har brugt emojis i deres arbejdsmails, og 75 pct. af os finder det passende over for ligestillede, underordnede eller nærmeste leder. Til gengæld holder vi igen over for chefen. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov og Adobe. Se de mest populære emojis her, og hvordan de adskiller sig fra dem, vi sender til vores venner, familie og kæreste.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En smilende emoji eller en thumbs-up er ikke forbeholdt venner, familie og kæreste. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget på vegne af Adobe.

Undersøgelsen viser, at 66 pct. af os har brugt emojis i vores arbejdsmails, og at hele 83 pct. mener, at det enten altid eller sommetider er passende at sende emojis til vores ligestillede kolleger. Tallet er kun lidt lavere for underordnede kolleger eller nærmeste leder, til gengæld er chefen et no-go: 54 pct. mener, at det enten er upassende eller meget upassende at sende emojis til personer i ledelsen eller bestyrelsen.

”Undersøgelsen peger på, at den uformelle kommunikation, vi er vant til fra kontakt med venner og familie på sms og sociale medier, i høj grad sætter sit præg på vores omgang med kollegerne. Emojis er en nem måde at gøre sine e-mails mere personlige på, hvilket mange godt kan lide. Det er derfor også interessant, at så mange stadig anser det som decideret upassende at sende dem til chefen,” siger Imran Afzal, nordisk marketingchef for Adobe Marketing Cloud.

Den klassiske smilende emoji topper listen i forhold til både arbejdsmails og private mails. Thumbs-up er vi også glade for i begge sammenhænge. Til gengæld undlader vi kysse- og hjerteemojis, når vi kommunikerer med vores kolleger: vi vælger i stedet solbrillefjæset eller det sultne ansigt.

Emojis mail. Emojis mail.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1020 CAWI-interviews med danskere i alderen 18-74 år, i perioden 16.-26. september 2016.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere