Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Dune HD Max

Den sidste medieafspiller i testen er så meget mere end blot en ordinær
medieafspiller. Det er nemlig et udstyrsstykke rent hardwaremæssigt.
Foruden medieafspiller-kvaliteterne er der i enheden indbygget en
blu-ray-afspiller, ikke dårligt som et udgangspunkt.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Dune HD Max er også kendetegnet ved at kunne sluge snart sagt alle formater, der findes inden for mediefiler. Bygningskvaliteten ligger langt over gennemsnittet i testen. Den medfølgende fjernbetjening er også indrettet, således at den er let at gå til og betjene.

Som med Dune HD 301AW kan man også her lege med at hente skins til afspilleren, der så henter metadata på internettet. Eksempler herpå er Zappetti, Yadis med mere. Det er ikke helt nørdefri, ligesom afspillerens mange indstillingsmuligheder kræver sit af ejeren. Dette er en afspiller for entusiasten, der vil rode med tingene.

Oven i de her nævnte muligheder er billedkvaliteten virkelig god på Dune HD Max. Det ses måske ikke så meget i rippede filer, der er komprimeret. Men i film, der er lagt på netværket i kvaliteten 1:1, ses det, at kvaliteten er i top ligesom ved QNAP for øvrigt.

Der er indbygget internetindhold, internetradiostationer med mere og webbrowser, men det er ikke her, fokus virker til at ligge. Man køber nok snarere denne medieafspiller, hvis man vil have glæde af at kunne nyde en stor mediesamling på sit tv.

Standardmenuerne er overskueligt anordnet, men det er ikke den letteste medieafspiller blandt deltagerne at gå til. Det er en medieafspiller, man skal investere lidt tid i.