Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Designskærm til spil og film

Asus er på banen med sin ML248H, en flot designerskærm, der kan bruges af såvel gameren som filmentusiasten. Skærmen har et meget klart og flot billede og et par andre smarte egenskaber.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En skærm på 24” virker stor, og det var også vores umiddelbare indtryk, da vi pakkede Asus ML248H ud af kassen. Men den er langtfra tung, vægten ligger kun på lige over 4 kilo, hvilket absolut ikke er ret meget for så stor en skærm.

Samtidig har Asus designet den som en ultratynd skærm, faktisk er den ikke mere end 16,5 mm på det tykkeste sted. Designet stopper ikke der. I stedet for en standardfod til at montere den på har Asus udstyret den med en fod, der består af to ringe, der skrues sammen.

Det betyder, at skærmen kan dreje 20 grader til både højre og venstre samt 5 grader forover og 20 grader bagud. Det giver nogle rigtig gode muligheder for at indstille betragtningsvinklen til det optimale.

Det skal dog med det samme siges, at dette LED-display har en betragtningsvinkel på 170 grader, så det er ikke, fordi det er påkrævet at dreje skærmen, heller ikke når sidemanden skal kigge med.

Virker alligevel ikke så stor

Efter skærmen havde stået på vores bord et stykke tid, så kunne vi konstatere, at vores første indtryk af, at 24” er en stor skærm, faktisk ikke passer. Sammenlignet med vores standardskærm på 22” er den naturligvis stor, men den virker ikke stor, når den først står på bordet. Det elegante design er klart med til at få skærmen til at virke mindre.

Alle skærmens indstillinger tilgås via en touch-sensor på forsiden. Du kan næsten ikke se den, når skærmen bare står, men før fingeren hen over panelet, og knapperne lyser op. De er dejlig responsive, og dermed bliver skærmen let at betjene.

Du kan blandt andet skifte mellem forskellige tilstande, såsom Game Mode, Scenery Mode, Night View Mode og så videre, direkte, og du kan tilgå osd-menuen, hvor du også kan skifte mellem tilstande, ændre på farverne, justere på billedet og vælge, hvilket input du vil have.

Skærmen har vga-input og hdmi-input, og heldigvis medfølger der et hdmi-dvi-stik, så du kan tilslutte den til din computer, selvom den måske ikke har en hdmi-port.

Vi fyrede nu op under et par film og lidt spil på den, og det var en ren fornøjelse at kigge på. Billederne står knivskarpe, og med en responstid på 2ms er der absolut intet input-lag. Det samme gjaldt, da vi kiggede på film på den. Asus har formået at hæve sort-niveauet markant, så film vises rigtig flot på denne store skærm.

Sparer godt på strømmen

Asus selv siger, at det er en strømbesparende skærm, en påstand, vi naturligvis måtte tjekke, så vi satte vores gaming-benchmark til at køre, så skærmen hele tiden skulle arbejde for at opdatere billedet.

Vi satte skærmen i den mest energiforbrugende tilstand, og så kiggede vi ellers på strømmåleren. Uanset hvad vi gjorde, kunne vi ikke drive den over 25 watt, hvilket er forbavsende lidt.

Mange skærme i dag bruger langt over 60 watt i drift, og personligt har jeg en, der bruger omkring 100 watt i drift. I standby bruger skærmen under 1 watt, og når vi stillede den på standardtilstand, brugte vi kun lige over 23 watt.

Så ikke alene har vi her en skærm, der er designet flot, som reagerer hurtigt og har et flot billede, den sparer også på strømmen.