Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Designperle til høj pris

Dette er en af markedets trendsættere, når det gælder notebook-design.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi kiggede på denne Samsung i sidste nummer af Datatid, men denne Samsung er producentens bedste bud på en designbærbar – og en trendsætter af slagsen. Det er her den hører hjemme, for den er ekstremt flot designet med buede linjer, en tykkelse på blot 16 mm og en kampklar vægt på 1,31 kilo.

At få en computer presset ned i så kompakte dimensioner som 900X3A kræver højteknologi. Skærmen er udstyret med LED-belysning, så den kan produceres ekstra tynd. Desuden er der valgt en ekstra flad Slim-processor fra Intel.

Elegante vippelåg

Designet er perfekt gennemført med fuldt tastatur (dog uden numerisk taster) og et komplet sæt tilslutninger. Under et vippelåg finder du USB-indgang, lyd, HDMI- og netværkstilslutning. Det er en løsning, man kender fra Apples MacBook Air.

Du kan tilslutte alle de samme periferienheder som på enhver standard-notebook. Ved HDMI kræves dog en særlig adapter, som medfølger.
Bestykningen er godkendt med en Intel Core i5-processor, som dog ikke er en topmodel. Alligevel er prisen på voldsomme 12.000 kroner. Altså kun 1.000 kroner mindre end den ellers meget flotte og hurtige Lenovo.

Samsung er kvik nok til 3D-spil, og den er let nok til at tage med overalt. Skærmen på 13,3” er stor nok til det meste, og i det hele taget er der ikke så meget at være ked af.

Overfladen er udformet, så computeren både er lækker at se på og ret resistent over for fedtede fingre. Den bliver heller ikke så let ridset.
Samsung 900X3A skal ses som en trendsætter på mange punkter, og det betaler man så ret mange penge for. For meget synes vi måske nok. Men vil du have en af de hotteste maskiner lige nu, er denne på top-3-listen i denne test.

DATATID MENER:

Lækker designbærbar, men pris-ydelses-forholdet er devsærre ikke helt optimalt.