Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Design og kræfter i skøn forening

Asus’ nye U31JG er en fiks lille laptop med flot design og hybridteknologier, der giver både batterilevetid og hestekræfter.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Børstet aluminium er det første, der møder en, når den nye Asus bliver pakket ud. Og med det samme er linjen lagt for en flot designet 13,3" laptop, der dog hurtigt viser sig at være andet end bare flot design.

Den er udstyret med den nyeste Intel Core i5 460M-processor, der nominelt kører 2,4GHz, men som automatisk overclocker sig og snildt kommer op på 2,8GHz.

Samtidig er den født med Nvidias GeForce 415M-grafikkort med 1GB ddr3-hukommelse, og da den samtidig er udstyret med Optimus-teknologien, er computeren i stand til at skifte mellem lang batterilevetid og god ydelse.

Og nu vi er i gang med at snakke om specifikationer, så skal det naturligvis også nævnes, at den er født med 4GB ddr3-hukommelse, har en 320GB harddisk, understøtter trådløst netværk efter n-standarden, har Windows 7 Home Premium 64bit som operativsystem og har et 6-cellers batteri.

Lynhurtig opstart

Som en del tidligere Asus-computere er U31GJ udstyret med en speciel hurtigstart-knap. Klik på den, og på under 30 sekunder er computeren startet op i den såkaldte Express Gate Cloud.

Her kan du naturligvis ikke alt det, som du kan i Windows 7, men du har adgang til nettet, dine billeder, din kalender, nogle små simple spil, adgang til Facebook samt YouTube, og så er der også inkluderet et sikkerhedsprodukt fra Trend Micro, så du ikke surfer nettet totalt ubeskyttet.

Denne Express Gate Cloud fungerer utrolig godt, og jeg vil gætte på, at rigtig mange i høj grad vil kunne nøjes med at bruge den del af computeren.
Et par små anker skal der dog lyde. For browser du nettet herfra, så skal du være klar til at acceptere, at siderne bliver lidt langstrakte. Det er, som om den indbyggede browser gør billederne lidt bredere, end de bør være.

Du skal også være opmærksom på, at der skal en anelse ”søg og du skal finde” til, inden du finder de nødvendige indstillinger, så du også har netforbindelse, når du arbejder i Express Gate Cloud.

Videre til Windows

Hvis du så står i Express Gate Cloud og finder du af, at du faktisk er nødt til at arbejde i Windows – det kan være, du skal bruge dit tekstbehandlingsprogram, så klikker du bare på en knap, og så fortsætter maskinen en almindelig opstart, og du ender pænt og nydeligt i Windows 7.

Her er det første, der møder os, en myriade af forskellige tillægsprogrammer og widgets, som automatisk starter op sammen med computeren. Vi blev mødt af popups om ”her er trådløse netværk du kan koble dig til”-meddelelser, side om side med opdateringsmeddelelser, og når vi så kiggede rundt på den flotte 13,3"-skærm, var der også widgets, der informerede os om, hvor hurtigt cpu’en kørte, og hvor du kunne skifte mellem ydelse og batterilevetid.

Skrivebordet var ligeledes overstrøet af ikoner med forskellige programmer og genveje, for eksempel LifeFrame, Asus Access, Asus AP Bank, ControlDeck, SmartLogon Manager, Splendid Utility, og listen fortsætter.

Da vi først var kommet os over chokket, sendte vi U31JG gennem et par benchmarks og var rimelig tilfredse med ydelsen. 3DMark 06 gav den en score på 4.340 3DMarks, og PCMarkVantage kom ud med en score på 5.940 PCMarks.

Vi havde testet maskinen i ’Performance’-tilstand, så vi havde gerne set lidt højere til, specielt på 3DMarks, men omvendt så er det langtfra dårlige scores, den kommer ud med. Hvis vi skal kvantificere dem, så vil vi kalde dem for gennemsnitlige.

Tastaturet skal have ros – det er af ø-typen og dejlig behageligt at arbejde med. Den indbyggede touch-pad er god, men måske en anelse for følsom. Skærmen står fantastisk skarpt og skal kun have ros.