Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Den buede mobil gør et godt comeback

G Flex 2 er markant bedre end sin forgænger, men det er stadig svært at se, hvad vi skal med den buede skærm.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den var mere speciel end decideret god, men LG formåede ikke desto mindre at vække en del opsigt med den første G Flex, der var den første mobil med buet skærm.

Nu er producenten så klar med opfølgeren, der viderefører det buede design, men som er forfinet og forbedret på en lang række punkter.

Bedre proportioner

Den første G Flex var lidt af en klods. Skærmstørrelsen var 6”, og det var ikke ligefrem en let mobil. Efterfølgeren er klemt ned på mere moderate (men stadig store) 5,5”, og der er gjort en indsats for at gøre den mere let og kompakt.

I størrelsen svarer den således nogenlunde til producentens anden store topmobil G3. Ligesom denne er bagsiden også beklædt med det særlige selvhelende materiale, som skal sørge for, at overfladiske ridser og skrammer forsvinder sporløst efter et kort stykke tid. Den faktiske oplevelse er langt fra ligeså magisk, som LG får det til at lyde, men mobilen holder sig da ganske godt og er langt fra den mest modtagelige overfor knubs.

Den buede skærm sikrer bedre ergonomi og gør mobilen mere hårdfør.

Den buede skærm bidrager også til at gøre G Flex 2 mindre skrøbelig. Ikke blot er den udstyret med det holdbare Gorilla Glass 3, den tåler også at blive bøjet, skulle du komme til at træde på mobilen eller på anden vis lægge pres på glasset.

Derudover er det dog svært at at se de store fordele i den buede skærm. Det er en smule nemmere at nå hjørnerne af skærmen end på en almindelig smartphone af samme størrelse, men ellers er buen primært at betragte som en designmæssig detalje, som gør den anderledes - og i vores øjne også ganske raffineret.

Høj skærmkvalitet

Skærmen har opløsning i full HD og står rigtig flot. Kontrasten er god, og farverne rene og naturtro.

På bagsiden af mobilen er kamera, der skyder billeder på 13 MP og video i op til 4K-kvalitet. Der er indbygget optisk billedstabilisering, og den hurtige laser-autofokus, som blev introduceret i G3, er også at finde her. Det betyder, at der stilles skarpt på et splitsekund. Chancen for, at billedet sidder i skabet ved første skud, er derfor god, og da billedkvalitet tilmed er af høj klasse, er G Flex helt udmærket som point-and-shoot-kamera.
På fronten er der 2,1 MP kamera til videochat og selfies, men kvaliteten er lige i underkanten af, hvad man i dag forventer af en topmobil.

Stærk ydelse

Ydelsen er også optimeret. LG har forsynet G Flex 2 med en ny og stærk 2.0 GHz octa core 64-bit Snapdragon 810-processor, og den sikrer en hastighed, der nærmer sig de bedste konkurrenter. De 2 GB ram, der er indbygget, er måske lige i underkanten til de tungeste opgaver, men ellers er der ikke meget, der hæmmer G Glex 2, når det kommer til rå computerkraft.

Batterilevetiden er ligeledes god. Det store 3000 mAh-batteri sikrer et par dages levetid på en opladning.

Velafbalanceret mobil

G Flex 2 er ganske velforsynet, når det kommer til diverse smartphone-features. Der er hverken mangel på forbindelsesmuligheder, sensorer eller for den sags skyld præinstallerede apps og softwarefunktioner.
16 GB indbygget lagerplads er dog lige i underkanten, også selvom der er mulighed for at udvide pladsen med SD-kort.

Taget i betragtning af at G Flex 2 ikke er den dyreste mobil på markedet, er det dog til at leve med. Sammenlignet med forgængeren er den langt mere overkommelig i pris, og uanset om den buede skærm er noget, der trækker eller ej, får man relativt meget mobil for pengene med G Flex 2.