Find den billige ferielejlighed på nettet

Find den billige ferielejlighed på nettet

Med foråret i fuldt flor er det på høje tid at booke overnatning til sommerferien – og hvorfor ikke prøve at leje eller bytte sig til en privat bolig på nettet frem for et dyrt standardhotel?

Et godt sted at starte jagten på en seng i 20.000 forskellige byer er hos Airbnb, hvor privatpersoner med ekstra plads i form af hele huse, lejligheder, enkeltværelser eller blot en ekstra madras lejer ud.

Den amerikanske tjeneste opstod på grund af manglende hotelkapacitet ved Obama-valget og er nu lanceret i Danmark.

BytBolig

 

Her indtaster du en by, start- og slutdato for opholdet, og straks serveres en lang liste med overnatningsmuligheder, som derefter kan indsnævres ved at vælge faciliteter eller type såsom hus, lejlighed, værelse, sovesal og båd samt ønsket prisniveau og specifikke krav til lokal beliggenhed. De ledige pladser kan sorteres efter bedste brugeranmeldelser, billigste pris eller vises på et kort, hvis beliggenheden er vigtig.

www.airbnb.dk

Er du i nogenlunde god tid, er der stor sandsynlighed for at finde et sted, som er både billigere og hyggeligere end langt de fleste hotelværelser og hostels. Til gengæld får du ikke sengetøjet udskiftet dagligt og slipper heller ikke altid for at skulle gøre lidt rent, når opholdet er slut.

Adventure

 

Hvor Airbnb byder på alt fra luksushuse til en madras i et delerum, er fænomenet ”couchsurfing” den mest simple og spartanske måde at overnatte fremmede steder. Ved at registrere dig på Couchsurfing.com stiller du din sofa eller luftmadras til rådighed for alle de øvrige brugere af hjemmesiden.

Samtidig får du mulighed for at kontakte folk i det verdensomspændende netværk, der ligeledes tilbyder en gratis plads i sofaen til rejsende, der ønsker både en gratis overnatning og en god mulighed for at møde en gæstfri person, som kan guide til lokale oplevelser under opholdet.

www.couchsurfing.com

En tredje måde at spare penge på er slet og ret at bytte din bolig. Prøv Bytbolig, der er en del af Homeexchange-netværket, hvor man for 50 kroner om måneden kan oprette en profil med ens egen bolig og derved få adgang til at søge på og sende private forespørgsler ud på omkring 40.000 bytteboliger på verdensplan.

Det mest simple er at aftale en bestemt periode, hvor man bytter lige over med den anden part. En anden mulighed er at bytte forskudt, så du kan have en uge til gode til et senere tidspunkt, mens en tredje er at give plads til overnattende gæster, så du rent faktisk lærer vedkommende at kende. Dertil kommer selvsagt muligheden for at oprette et eventuelt sekundært hjem såsom dit sommerhus eller en ferielejlighed og derved udvide antallet af mulige bytteuger markant.

airbnb

 

I alle tilfælde kan du både ved dit eget byttehjem og det, du søger på, udfylde kriterier som antal værelser, medfølgende faciliteter såsom bil eller cykler, og om destinationen er børnevenlig eller ej. God sommer!

www.bytbolig.com

Del denne