Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danskere er dumme på nettet

Ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at flere danskere end
nogensinde benytter sociale medier. Det på trods af at
sikkerhedseksperter mener, at danskerne ikke helt ved, hvor let man kan
få adgang til personlige oplysninger.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Tallene viser, at der er 2,4 millioner danskere, der benytter sig af Facebook eller andre sociale medier. Det svarer til 54 procent af den danske befolkning.

Undersøgelsen viser, at det især er unge kvinder, som har taget sociale medier til sig. De 16-24-årige kvinder udgør hele 97 procent af de kvinder, som benytter Twitter, Google+ eller Facebook. Samme aldersklasse for mænd står for 87 procent.

»Jeg kan godt blive nervøs, når jeg ser tallene fra Danmarks Statistik. Vores erfaring fortæller os, at danskerne er ekstremt skødesløse, når det kommer til beskyttelse af personlige oplysninger på nettet. Det er de færreste danskere, som kender til de internetkriminelles metoder, og hvordan og hvorfor de vil have fat i vores personlige oplysninger,« siger Claus Villumsen, CTO og sikkerhedsekspert hos BullGuard.

»Vi har derfor udarbejdet seks råd, som handler om, at danskerne begynder at bruge deres sunde fornuft.« Det er blandt andet råd om ikke at acceptere venneanmodninger fra folk, man ikke kender, bruge tid på sikkerhedsforanstaltninger på Facebook eller andre sider og for eksempel undlade personlige detaljer i profilen. Hertil også gode råd om brug af passwords.

Danskere for godtroende

»Danskerne har slet ikke forstået, hvordan man skal beskytte sig på for eksempel Facebook. Danskerne tror, at de er sikre, bare fordi de logger ind med et password. Virkeligheden er desværre anderledes. De fleste har oplevet at downloade malware fra et link, men der findes langt værre trusler på sociale medier end skadelig links,« siger Claus Villumsen, CTO hos BullGuard, til Alt om Data.

»De programmer, som vi bruger på Facebook, suger en masse af vores personlige oplysninger, som i værste fald bliver solgt videre og misbrugt. Du kan også komme til at downloade en keylogger, som registrerer dine indtastninger på forskellige hjemmesider, herunder din bank, Amazon og andre steder, du handler,« slutter Claus Villumsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere