Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Computerbeskyttelse i ny indpakning

Norton 360 er ved at være et velkendt produkt. Version 5.0 byder dog ikke på de store nyheder. Det er mere en visuel opdatering end så meget andet.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Symantec har flere sikkerhedsprodukter på markedet, hvor Norton 360 hører til blandt de nyeste af slagsen. Norton 360 er rettet mod dem, der ønsker et mindre kompliceret sikkerhedsprogram til deres computer, og som samtidig ønsker at få fod på backup og sys-temoptimering.

Navnet 360 hentyder da også til, at programmet kommer hele vejen rundt om computeren, og på den måde beskytter den mod alle typer af sikkerhedstrusler.

Nyt interface

Der hvor den største ændring i programmet er sket, er på brugergrænsefladen. Den er næs-ten blevet magen til grænsefladen fra Norton Internet Security. Programmet indeholder stadig de samme fire hovedområder, nemlig ’Pc-sikkerhed’, ’Identitetsbeskyttelse’, ’Backup’ og ’Pc-optimering’.

Når først programmet er installeret, behøver du som bruger faktisk ikke at gøre noget ved programmet. Det ligger der og passer på din computer.

Men skulle du have lyst til at kigge nærmere efter eller måske indstille lidt mere, så har du også mulighed for det.

Du kan for eksempel indstille, hvordan din firewall skal fungere. Kommer du hertil, så er det ikke længere et let program at have med at gøre. Nu skal du til at tænke dig om.

Du kan gå ind og sætte programregler op, du kan sætte trafikregler op, og du kan gå ind og bestemme, hvordan den avancerede hændelsesovervågning skal fungere. Alt dette er ikke noget, du behøver gøre noget ved, men har du lysten og evnerne, så er det muligheder, der er tilgængelige.

Du kan også justere på, hvordan identitetsbeskyttelsen skal fungere, og du kan slå ’Identity Safe’ til, så dine vigtige oplysninger bliver gemt et sikkert sted, og de automatisk bliver udfyldt, hvis stedet, du logger på, er sikkert.

’Backup’ er som standard ikke slået til, hvilket er dejligt. Men vælger du at slå ’Backup’ til, så kan du justere på, hvilke filer og mapper du skal have lavet backup af, hvor den backup skal placeres (en af mulighederne er, at du bruger de 2GB gratis online plads, der følger med programmet), og du kan naturligvis indstille, hvornår denne backup skal finde sted.

Endelig er der ’Pc-beskyttelse’ det sted, hvor du indstiller og kører diskoprydning samt filoprydning. Her kan du også få en rapport over systemets hardware og software, og rigtig smart er det, at du også kan styre, hvilke programmer der skal starte op med Windows, og hvilke der eventuelt skal have en forsinket start.

Noget gammelt og noget nyt

Selvom programmet i starten føles, som om det er gammel vin på nye flasker, så har Symantec faktisk indarbejdet nyt på forskellige områder.

En af de ting, der er helt nyt, er ’Norton Insight’ – den tjeneste, der kører online, og som er et opslagsværk over filer, der er o.k., og filer, der absolut ikke er o.k. Direkte fra programmet har du mulighed for at slå op i det og se, hvordan filerne på din computer bliver vægtet. Du vil sikkert primært se, at de fleste er ’I orden’, og at ’Mange brugere’ har dem på deres computer.

En af de gamle og velkendte ting, hvis du er Norton Internet Security-bruger, er ’Ydeevne’, hvor du kan se, hvad der bruger kræfterne i din computer.

Vi er meget glade for Norton 360 Version 5.0. Programmet er kommet langt siden sin lidt haltende start for en del år siden. Det er i dag et velfungerende program, der kører med en minimal belastning af computeren, og et program, som du stort set ikke behøver at pille ved.

Samtidig har den faktisk en del avancerede indstillinger, så skulle trangen være der, har du mulighed for at dykke lidt dybere ned under overfladen.