Home » NAS » Byg dit eget lager op
Byg dit eget lager op

Byg dit eget lager op

Share

Hvis du har mange film og andre multimediefiler, som du vil lægge på en netværksharddisk, skal du overveje en fleksibel kabinet-løsning som denne QNAP TS-251. Her kan du selv vælge, hvor stor lagerkapaciteten skal være, og enheden er lynhurtig

Netværksharddisken – NAS’en – er ikke længere en mystisk enhed for it-eksperter. Den er kommet ind i mange danske hjem som lettilgængeligt lager for multimediefiler af enhver slags. Nu tager mange brugere et trin op for at få højere kapacitet. De vælger en NAS-løsning, der kun består af et kabinet med al nødvendig elektronik og tilslutninger. Ideen er, at du kan købe og isætte det antal harddiske, du har brug for.

[pt id=’2033075′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”På panelet øverst kan du følge aktiviteten på diskene. Via USB-indgangen nederst kan der overføres data direkte til NAS’en fra ekstern disk.”‘]

På panelet øverst kan du følge aktiviteten på diskene. Via USB-indgangen nederst kan der overføres data direkte til NAS’en fra ekstern disk.

Når der er plads til to diske, kan du vælge at benytte dem som enkeltdiske eller som par i et såkaldt raid. Du kan sætte dem op, så den ene disk automatisk spejler sig i den anden. På den måde har du altid en backup, hvis den ene disk skulle gå i stykker.

Se også:  Synology DiskStation DS1019+[TEST]: Power-NAS i økonomi-version

QNAP TS-251 er et godt eksempel på sådan en NAS-løsning. Her placeres diskene i en plastholder, som skubbes ind i kabinettet. Med den medfølgende software gør du enheden klar til det brug, du ønsker. Du kan indsætte en, to, tre eller fire diske. Start for eksempel med en enkelt disk, og monter så ekstra diske, når mængden af filer vokser. Enheden understøtter diske med op til 6 TB-kapacitet.

Adgang fra hele verden

Du får adgang til NAS’en i din internetbrowser, og du kan få adgang til NAS’ens indhold hvor som helst i verden, så længe du har adgang til nettet, og NAS’en er tændt og på netværk derhjemme.

Der medfølger en såkaldt XBMC-software, så du kan afspille film direkte på dit smart-tv gennem HDMI-indgangen. Så har du digitale kopier af film eller serier, kan de afspilles direkte på tv’et fra QNAP-diskene.

Se også:  Gratis opdatering booster Qnap-nas'er med skylager og kunstig intelligens

QNAP TS-251 er hurtig, og det skyldes ikke kun det faktum, at vi har valgt WD RED NAS-diske, der er blandt de bedste på markedet til dette brug, men i lige så høj grad, at QNAP har en dobbeltkernet Celeron-processor på 2,4 GHz indbygget. I pc-sammenhæng er det ikke voldsomt, men i NAS-sammenhæng betyder det, at du kan tilgå og uploade filer betydelig hurtigere end på mindre kraftige (og ofte billigere) NAS’er.

[pt id=’2033076′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”USB eSATA ethernet men også HDMI-udgang. Du kan slutte NAS’en direkte til et smart-tv og for eksempel afspille film.”‘]

USB, eSATA, ethernet, men også HDMI-udgang. Du kan slutte NAS’en direkte til et smart-tv og for eksempel afspille film.

Den nye QNAP-enhed er en fleksibel netværksdisk, som du kan bruge både i hjemmet og i en virksomhed. Men prisen er også ret høj, og selvom harddiske i dag er billigere end nogensinde, kommer du let op i 5000 kroner med diske. Det er denne fine løsnings eneste reelle udfordring.

// Synology DS214+ (2400 kroner) er et billigere alternativ – dog uden HDMI udgang.

[pt id=’2033077′ size=’large’ link=’file’]

 

// WD My Cloud (4 TB til 1600 kroner) er et endnu billigere alternativ. Stabil NAS – dog med blot én harddisk.

[pt id=’2033078′ size=’large’ link=’file’]

 


QNAP TS-251
  • Brugervenlighed
  • Funktionalitet
  • Ydelse
  • Pris
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på QNAP TS-251D-2G
TAGS
nas
qnap

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S