Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

BullGuard Internet Security 2012

Et af de programmer, der virkelig har været længe på markedet, og ikke
et af dem, der har haft det bedste ry i branchen. Men gennem de seneste
par år har BullGuard virkelig oppet sig og har faktisk placeret sig
rigtig godt i mange test.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi fik dog et problem allerede med installationen af programmet. Det krævede log-in på BullGuard, men da vi tidligere havde haft installeret et BullGuard-produkt, insisterede det på, at vi købte en opgradering. Vi fik ingen mulighed for at bruge den licensnøgle, vi allerede sad med i hånden.

Det endte med, at vi måtte aktivere programmet via en anden e-mail, hvilket var noget rod. Det var også nødvendigt for os at køre en manuel opdatering af programmet, da det ikke selv opdaterede.

En del støj på skærmen

Det var dejligt, at der ikke var nogen widget på skærmen, og at vi kunne åbne kontrolpanelet fra det ikon, der var på proceslinjen. Men når programmet kørte, kom der meget ofte besked om, at dette eller hint program havde fået adgang til nettet. Det gav alt for meget støj i forhold til de andre programmer.

Men programmet skal så til gengæld have ros for, at det efter endt scanning også scannede for programmers sårbarheder og viste en liste over de programmer, der burde opdateres. Og derefter køres der en ”tune-up”, som forsøger at slette midlertidige filer og optimere registreringsdatabasen. En rigtig god funktion.

Meget varierende hastigheder

Den gennemsnitlige opstartstid var forøget fra 35 sekunder til 48 sekunder (en forøgelse på 37 procent), mens det gik helt galt for nedlukningstiden. Her havde vi tider på både over 1 minut og helt ned til 11 sekunder. Det svingede hele tiden, og vi fandt aldrig ud af, hvorfor det skete.

Antallet af kørende processer var steget til 43, og der blev nu brugt ikke mindre end 68 procent af den fysiske hukommelse. En fuld scanning tog hele 11 minutter, men så blev der også scannet 94.911 filer. Hertil kom så omkring 2 minutter på at scanne efter programmers sårbarheder.

Som alle de andre programmer stoppede programmet fint for alle angreb, om det så var malware, spyware eller drive-by-downloads. Der kom heller ikke nogen falske positiver, hvilket vi var glade for at se.

[themepacific_accordion]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Læs indledningen her:

[/themepacific_accordion_section]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Læs de andre test her:

[/themepacific_accordion_section]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Læs konklusionen her:

[/themepacific_accordion_section]
[/themepacific_accordion]