Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Buet blærerøvsmobil

Imponator-effekten er stor i LGs nye mobil, som har buet panoramaskærm og en bagside, som skal være i stand til at reparere sig selv for ridser. Men er det hele bare overfladisk bling, eller er der substans i den kurvede smartphone?.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der skal en del til at vække opsigt på dagens smartphone-marked. Med G Flex har LG ikke desto mindre formået at skabe en del postyr.
Producentens nye smartphone udmærker sig nemlig ved at være den første med buet skærm. Det har resulteret i en elegant og anderledes udseende mobil, som fik charmet sig ind hos Alt om DATA allerede ved første øjekast. Men har den buede skærm virkelig nogen fordele i praktisk brug?

Kurvede kvaliteter

Ifølge LG skal skærmen først og fremmest have ergonomiske fordele. Tale skal eksempelvis gå tydeligere igennem ved telefonopkald, da mikrofonen kommer tættere på munden. Det kan der på sin vis være noget om. Mobilens diskrete kurve gør ganske rigtig, at den kommer få millimeter tættere munden end sine stivnakkede konkurrenter. Noget kæmpe udslag i samtalekvaliteten gør den dog ikke. Mere betydningsfuldt i denne sammenhæng er givetvis, at vi har at gøre med en kæmpemobil med 6” skærm - enhver mobil i denne størrelse kommer tættere på munden end en iPhone på 4”.

Ikke desto mindre er G Flex rar at tale i, og det buede design gør ligeledes mobilen behagelig at holde på - om end ikke i en grad der hæver den radikalt over andre gode smartphones. Når skærmen nu engang er så stor, som den er, giver de buede ender imidlertid den fordel, at det er nemmere at nå ud af i alle hjørner af den, når du betjener mobilen med en enkelt hånd.

Imponerende panorama

Og ja, igen fornemmer man, at der er noget om snakken, om end ikke i sådan en grad, at man ligefrem føler ens liv være mangelfuldt uden en G Flex. Video opleves ganske vist flot og med en imponerende dybde, når du ser skærmen ligefor i horisontal tilstand. I forhold til andre mobiler bliver oplevelsen dog samtidig mere afhængig af den rette betragtningsvinklen.

Selvhelende bagside

Er du skeptisk ved den buede skærm, har LG imidlertid endnu et salgstrick i baghånden. G Flex er nemlig udstyret med en bagside, der ifølge producenten skal være i stand til at reparere sig selv for ridser, således at mobilen ser ny ud i længere tid.

Det lyder næsten som trylleri. I praksis opleves det dog mere som hård plast tilsat en lidt sær belægning, der ganske vist er rimelig modstandsdygtig overfor ridser, men til gengæld meget modtagelig overfor fedtede fingre. Således kommer mobilen hurtigt til at se smudsig ud. Det problem gælder i øvrigt generelt - også skærmen tager nemt imod fedtfingre.

Mens fortræffeligheder ved det buede design ikke står helt så lysende klart for os, som de gør for LG, er der ikke meget at komme efter, når det kommer til mobilens andre kvaliteter.

LG har på det seneste vist, at de kan skabe virkelig habile smartphones, og det indtryk rykker de ikke ved med G Flex. Mobilen kører helt glat og ubesværet takket være nyeste Snapdragon quad core-proessor.
Også OLED-skærmen formår at imponere. Billedet står klart og farverne er gode. At den kun er i HD (1280 x 720 pixel) er dog skuffende. Når skærmen er så stor kommer vi ned på en pixeltæthed, der nærmer sig det halve af de bedste Android-konkurrenter. Det er ikke godt nok i en mobil til omkring 6000 kroner.

Resten af specifikationerne minder en del om den glimrende G2, som kom i efteråret, om end batterikapaciteten er vokset til 3500 mAh, hvilket giver levetid på op til flere dage.

En smartphone for de få

Som smartphone fejler G Flex således intet. Den har, hvad du forventer af en førsteklasses Android-mobil, og den yder godt.
Spørgsmålet er blot, hvor mange brugere der vil falde for det særlige design og er villige til at betale den relativt høje pris for det. Sandsynligvis ikke voldsomt mange, men selvom G Flex er for de få, er det altid rart at se, når producenterne tænker ud af boksen og tør prøve noget nyt.