Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Asus ROG G551JM CN060H

Testens billigste deltager er en buttet sag, men giver godt med power for pengene.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Asus ROG G551JM er testens billigste deltager med denne konfiguration. Den er stadig ikke billig, men man får en del for pengene her, og der er godt med tilslutninger, blandt andet mini displayport.

G551JM er ikke den tyndeste bærbar her i feltet, tværtimod, for med sine 32,5 mm er den testens klart tykkeste deltager.

Vægten på 2,7 kg er også ud-over, hvad vi ville kalde mobil i egentlig forstand.

Højttalerne er gemt bag to parallelle sprækker i hver side bagtil på den bærbare. Et nærmest puritansk designstatement på en gamingbærbar.

Men man kan ikke tage fra den, at den trods sin buttethed ser nydelig ud. Den er fremstillet i plast med aluminiumskærmlåg, hvor ROG-logoet også lyser rødt. Konstruktionen virker meget solid.

Tastaturet er baggrundsbelyst med rød LED og er behagelig at bruge, ligesom touchpad’en.

På ét punkt slår denne bærbare alle de andre, det er, når det kommer til støjniveauet, der skal betydelig mere til, før man kan høre nogen blæserstøj, og den er et par klasser bedre end de andre her - fysik har stadig lidt at sige.

Den bærbare er udstyret med en full HD ips-skærm. Det er en flot skærm, der med sin matte overflade er egnet til at spille under forskellige lysforhold. Den har også samlet set testens bedste batterilevetid, selv om det næsten ikke er mere end statistisk usikkerhed.

Asus ROG G551JM er udstyret med den samme processor som to andre deltagere. I forhold til de andre deltagere er den mest iøjnespringende forskel, at der blot er 8 GB ddr3-ram.

Det kraftige metalliske røde bånd løber rundt om den bærbare med et svagt vinklet snit. Lyset har det med at blive reflekteret, hvilket giver ekstra 'liv' til den bærbare.

Ydelsesmæssig ses dette ikke så meget i målingerne, hvor den ligger fornuftigt i 3DMark og Bioshock, mens scoren er lidt lavere i PCMark 7 og PCMark Creativity Conventional-testen.

I mange situationer vil man nok ikke kunne mærke forskellen, men selvfølgelig vil der være en større forskel ved hukommelsesintensive applikationer.

Det brugte ssd er meget hurtigt, selvom den halter lidt efter de andre.

Udover at have alle disse kvaliteter er Asus ROG G551JM også lidt af et udstyrsstykke, hvad de mange tilslutningsmuligheder angår.