Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Asus G10AC

Asus G10AC har et meget enkelt og stilrent design, der vil tiltrække
mange, der ikke kan forenes med udseendet på en ærketypisk
gaming-computer.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Som det gælder for fire ud af fem computere her i testen, skal man lige stoppe op og tjekke, hvilken hardware der er i computeren, inden man blot affærdiger, at der er tale om en computer, med de og de egenskaber. Vi har næsten lige haft en computer til test med samme modelnavn, men ikke helt med samme specifikationer.

Asus G10AC har et meget enkelt og stilrent design, der vil tiltrække mange, der ikke kan forenes med udseendet på en ærketypisk gaming-computer. Der er et strejf af justerbar lys i fronten, ikke mere gøgl.

Kabinettets frontplade rager længere ned en resten af kabinettet og fungerer hermed som en fod, der bevirker, at kabinettet klædeligt læner sig bagover.
Computeren byder på mange tilslutningsmuligheder, her er de USB 3.0-porte, man kan forlange, og der er tilmed indbygget 802.11n Wi-Fi.

Fronten huser en 16-i-1 kortlæser, to USB 3.0-porte og to USB 2.0-porte bag en skydelåge, der kan skydes op, når tilslutningerne ikke bruges, helt i designets ånd.

G10AC er en fin gaming-computer, der har flere gode kvaliteter, der er også mulighed for at tilføje ekstra drev eller andet, men slet ikke på nivaeu med de to største computere her i testen. Til gengæld følger der en del Asus software, hvoraf Asus PC Probe II giver et rigtigt godt overblik over temperaturen med mere i computeren.

Et punkt forstyrrer dog oplevelsen en del i denne computer, i testforløbet har computeren udvist en konstant blæserrelateret støj, selv når computeren ikke laver noget. Det er ikke en blæsende lyd, men snarere en rumlende lyd fra blæsernes lejer, virker det til.

Kigger man på ydelsen, er den imponerende ligesom hos alle deltagere her, procesoren er den stærke Intel Core i7-4770 quad core-processor på 3,40 GHz, der er 16 GB ram og et meget hurtigt GeForce GTX770 grafikkort.

Ydelsen ligger da også i omegnen af de andre deltagere, der har cirka de samme hardwareegenskaber. Som flertallet her i testen benytter G10AC sig af en hurtig ssd her på 128 GB fra SanDisk i kombination med en traditionel harddisk på 2 TB, som sørger for lagringsplads.

I Cinebench klarer computeren sig bedst af alle i OpenGL- testen, og den er generelt på niveau med de andre deltagere. Den får et lille minus, hvis man går med tanker om at montere nyt hardware. Støjniveauet er dog største forhindring.