Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Giv dine fotos et kunstnerisk touch

AndreaMosaic skaber kunstneriske mosaikker ud af dine billeder.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Computeren er først og fremmest et arbejdsredskab for mange. Men den kan også være et værktøj, hvormed selv uerfarne brugere kan skabe kunstneriske værker.

AndreaMosaic 3.32.3 lader dig skabe mosaikker, der tager udgangspunkt i et originalt foto, eksempelvis et portrætfoto. Ideen er så, at programmet sammenstykker et mosaik bestående af andre fotos, således at man opnår et noget mere kunstnerisk foto end det originale.

Enkle krav

Da programmet lød til at være sjovt skulle vi også prøve. Programmet er ganske let at gå til, men inden man går i gang, skal man sikre sig, at man har .NET framework 2.0 installeret på computeren. Uden den virker programmet nemlig ikke. Og så skal originalfotoet være i jpeg format - vi prøvede med gif, men det ville AndreaMosaic ikke acceptere.

Meget alsidig

AndreaMosaic sætter ellers ikke mange begrænsninger for brugerens udfoldelser. Der kan genereres mosaikker i alskens størrelser - A4, A3 og mange mange flere. Opløsningerne går også lige fra 50 point per inch til 300 point per inch - i den mere vante opgivelse i dot per inch svarer det til 300 dpi til 1.800 dpi. Man kan oven i købet selv vælge en helt bestemt opløsning ved indtastning.

Det er også muligt at vælge antallet af tiles, hvilket er antallet af og betegnelsen for de fotos, som anvendes til at genskabe det originale foto. Man kan ligeledes vælge flere forskellige mønstre af tiles, samt hvor stor farveafvigelse, der skal være om nogen. Og endeligt ar det muligt at angive om de anvendte tiles eventuelt kan være roterede og i hvilke grader. Ud over dette råder programmet over flere muligheder for at vælge output-kvalitet m.m. for mosaikken.

Lige at gå til

Og så er det ellers lige til at gå i gang. Man vælger et foto i jpg-format, og trækker det ganske enkelt ind over programmet og giver slip. Når dette er gjort vises det valgt foto opdelt i det antal tiles, som programmet er sat til at anvende.

Du kan nu se, hvor finmasket det bliver, med de valgte standardindstillingerne. Nu skal de tiles vælges, der skal komponere det originale foto i en ny udgave. Her kan man vælge en mappe med fotos i, og AndreaMosaic fastslår så selv, hvor mange egnede fotos, der er i mappen. I vores tilfælde 273 fotos eller tiles om man vil.

Efter programmet har analyseret de brugbare tiles, kan man generere mosaikken. Det går overraskende hurtigt. Vores mosaik på 3425x4262 pixel blev genereret på under halvandet minut. Efter endt generering gemmer programmet den skabte mosaik i en fil, der hedder det samme som originalen, dog med Mosaic hæftet efter det originale filnavn.

www.andreaplanet.com




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere