Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

AMD FX-6300

En alsidig processor til en fornuftig pris.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Når man skal vælge i AMD FX-familien, drejer det sig især om grundige afvejninger af ydelse og pris. Det gælder også, når man sammenligner denne FX-6300 med seks kerner med 8350 med otte. De, der læser fra venstre mod højre, har allerede erfaret, at 4300 med fire kerner falder til jorden, fordi den prismæssigt ligger alt for tæt på 6300.

Når det gælder AMD, er det altså 6300, der slås mod 8350. Til spil vinder den på knockout i første omgang. Efter meget spilleri kan vi bekræfte, at de ekstra kerner i 8350 ikke får sat nogen træffere ind, og det kan bedre betale sig at investere prisforskellen i et hurtigere grafikkort.

Hvis vi imidlertid ser på thread-tung software, er stillingen lige. På den ene side er der ingen tvivl om, at 8350 er mærkbart hurtigere. Men på den anden er den ikke 50 procent hurtigere, og prisforholdet er derfor ikke lineært.

Vi ville nok alligevel vælge 8350, fordi 1600 kr. ikke er et enormt beløb i forhold til det at bygge en hel maskine. Men stillingen er meget lige, og objektivt set kan man ikke tage fejl ved at vælge 6300.

Når det gælder sammenligning med Intel-chips, er det lidt mere enkelt. I spil har 6300 knap rejst sig fra ringhjørnet, før Core i3-3225 slår den i gulvet. Men i threadede applikationer er det 6300, der knockouter Intel-chippen i første omgang.

Generelt set er det dog AMD-chippen, der er lidt mere afbalanceret. Man får pæne framerates i spil. Det gælder især, hvis man overclocker, og det kan man ikke med Intels chip. Og der er generelt langt bedre multi-threading. Til cirka 1050 kr. er det en ganske pæn pakke til det hele.

[themepacific_accordion]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Nøglespecifikationer

[/themepacific_accordion_section]
[/themepacific_accordion]