Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Alternativ printer begejstrer

Endelig er der landet en printer med et radikalt anderledes design og med en helt ny teknologi. Genesis er nok den første printer, vi gerne ser stå på skrivebordet.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Første gang Genesis blev præsenteret for offentligheden, var under CES i januar 2011, og allerede her stod det klart, at det var en printer, der var meget anderledes, end printere vi tidligere har haft fingrene i.

Det var derfor med stor spænding, at vi gik i gang med at tes-te Genesis, da den landede her på redaktionen.

Genesis er en opretstående printer, og de af os, der kan huske de første blækprintere, vil klart mindes de gamle dage. Printeren betjenes via et berøringsfølsomt display på forsiden, og papiret placeres i en holder på bagsiden. Printeren er meget elegant, og det er tydeligt, at designet har været i højsædet, da den blev skabt.

Gammelkendt installationsproces

Hvor Lexmark dog ikke har ændret det store, er på installationsprocessen. Her virker alt, som det har gjort længe. Når du er færdig med at fjerne plastic og tape fra printeren – og der er overdrevet meget på denne printer, skal vi hilse og sige – så skal den medfølgende cd sættes ind i computeren.

Nu bliver du så guidet gennem opsætningsprocessen, så du får sat de fire blækpatroner (sort, cyan, magenta og gul) i printeren, justeret printerhovedet og naturligvis sat papir i printeren.

Derefter kobler du så computer og printer sammen via et usb-kabel for at færdiggøre konfigurationen af printeren. Driveren til computeren bliver installeret, og du får mulighed for at koble printeren til det trådløse netværk. Hvorfor Lexmark stadig insisterer på denne fremgangsmåde, undrer os.

Faktisk så drillede denne installation os en del. Vi havde problemer med at få printeren på nettet, og da vi forsøgte at koble den på nettet manuelt, gik det også galt.

Det endte med, at vi måtte igennem installationen igen, og denne gang gik det så godt, og printeren kom på vores trådløse netværk.

Lynhurtig scan

Ud over designet på printeren så er der en helt ny teknologi indbygget i printeren, nemlig flash scan. I stedet for at bruge den gamle scanningsteknologi, hvor siden scannes progressivt, så tager Genesis simpelthen et billede af siden, så snart du har placeret den i scanneren. Altså scannes siden på et split- sekund. Du skal ikke gøre noget for at scanne, det sker automatisk.

Men du skal naturligvis bestemme, hvad der skal gøres med scannet. Skal det sendes til computeren som en fil, skal den sendes som en e-mail, eller skal den sendes som fax, det er helt op til dig.

Lexmark skal også have ros for at have forsynet Genesis med 802.11n-netværk, i modsætning til flere af dets ældre printere, der var udstyret med et g-netværk.

Ud over den innovative scanningsteknologi så minder printeren rent funktionsmæssigt rigtig meget om de øvrige topmodeller fra Lexmark. Den styres via det berøringsfølsomme display, hvor du har mulighed for at scanne, kopiere og sende fax, og så har du mulighed for at installere apps til bestemte opgaver.

Blandt andet findes der en app, der kan scanne visitkort, hvilket er ret smart. Alle apps til Lexmarks printere er gratis og hentes direkte fra printeren eller via den software, der følger med til printeren.

Kvalitetsudskrifter som vanligt

Lexmark har nok ikke den mindste størrelse blækdråber på markedet, men producenten forstår at styre dem på en meget god måde, og dens nye blæk gør også, at de ikke løber ud i papiret, selv ikke, hvis du bruger almindeligt kopipapir.

På den måde formår Lexmark at lave rigtig gode udskrifter, næs- ten uanset hvilken papirtype du måtte bruge.

Genesis har indbygget en del grønne funktioner, du kan slå til eller fra efter lyst, blandt andet at den hurtigt går i standby, dæmper displayet og skriver ud på to sider som standard.