Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

A3-printer til puristen

Pixma iX6550 er ikke spritny, så den kan fås mange steder. Canon plejer desuden at lave nogle gode printere. Læg dertil mulighed for A3-print, og interessen er vakt. Er det et fund?.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Pima iX6550 fra Canon er en inkjetprinter, der mes-trer A3+-formatet, hvilket bestemt ikke er en selvfølge for en printer til privaten. Det er ikke nødvendigvis prisen, der altid er afskrækkende. For at sige det ligeud så fylder de fleste A3-printere som en mellemstor betonklods. Det er ikke i samme grad tilfældet med denne printer, den er bred, men ikke alverden dyb.

Slank, prisrimelig og rendyrket

Grunden til, at Pixma iX6550 ikke fylder så meget i dybden, er blandt andet, at denne printer er … en printer. Den er ikke en all in one-printer, altså en enhed, der foruden print klarer kopiering, scanning med mere.

Her er fokuseret på det grundlæggende: at kunne printe – og det i mange forskellige formater. Herved forklares, at dimensionerne 549×299×159 mm (b×d×h) er mulige. Printeren tilsluttes computeren via et usb-interface.

Fotoprinter om en hals

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Canon Pixma iX6550 er en virkelig vellykket fotoprinter. Ikke nok med, at den leverer varen, når det kommer til printkvalitet.

Men det er desuden svært ikke at blive imponeret over, hvor let det er at anvende printeren i det daglige. Det starter med papirhåndteringen, papiret sættes i printeren i arkføderen, der befinder sig bagpå. Fortil dækker en anden låge over papirbakken, hvor udskriften lander. Printeren klarer alt fra konvolutter op til A3+-formatet på 329×489 mm, og det helt op til Canons specialpapir på maksimalt 300 gram.

Vi anvendte netop Canons specialpapir til fotoprint, resultaterne imponerede ikke så lidt. De fine resultater skyldes blandt andet dråbestørrelsen på blot 1pl, der sikrer en opløsning på op til 9.600×2.400 dpi. Printeren anvender fem farvepatroner, to sorte samt cyan, magenta og gul for at udføre opgaverne.

Som sagt var de grafiske print, der for øvrigt kunne printes til kant, meget flotte, farverne havde en livlighed og glød, i hvert fald på det rette papir. Tekstprint var fine, men nåede ikke op på en laserprinters niveau. Printhastigheden var ret høj, det tog kun 3,43 minutter for et A3-print til kant i høj kvalitet.

Som sagt er brugervenligheden i top, den medfølgende software guider brugeren gennem flere forskellige layoutscenarier, der dækker de ikke ubetydelige muligheder, printeren råder over. Canon Solutions menu er meget poleret, herfra åbnes de forskellige gøremål, der rent praktisk varetages af Canon Easy-PhotoPrint EX.

Energiforbruget på 13,3 watt i brug, og 1,1 watt, når printeren var inaktiv, gav heller ikke anledning til bemærkninger.

Hvad man kan savne

Har man behov for eksempelvis at scanne, skal man anskaffe sig en scanner ved siden af. Pixma iX6550 har heller ikke PictBridge, så man kan isætte sit digitalkamera og printe billeder ud direkte fra printeren. I opstillingsøjemed kan man måske savne WiFi, det er blevet normalen for printere i dag – at de kan kobles trådløst til netværket.