Home » Harddisk » 7 sikre råd før du køber harddisk
7 sikre råd før du køber harddisk

7 sikre råd før du køber harddisk

Share

Hvordan finder man egentlig den optimale harddisk? Følg voresekspertråd, så er du sikker på at få et datalager, som kan opfylde dine behov

En lille og bærbar, 2,5”-type du kan bruge til din bærbare computer, en større 3,5” til din store computer hjemme eller en NAS til netværket? Mange af os kan bruge alle tre typer, men skal budgettet holdes, er det værd at overveje, inden du køber, hvilken der tilfører dig mest værdi. Det er vigtigt, at du tager denne grundlæggende overvejelse allerførst.

2 Hurtig og dyr – eller billig og langsom?

De små bærbare diske fås med traditionelt pladelager, men også som ssd-diske, der er uden bevægelige dele (de kaldes ofte diske, selv om der ikke er nogen disk i dem). Ssd-typerne er ofte mere hårdføre og desuden ret hurtige. Men lagerkapaciteten er sjældent særlig høj – det er prisen til gengæld. De almindelige diske med bevægelig harddisk giver som regel lidt lavere gemme- og læsehastighed, til gengæld er prisen meget lavere og lagerkapaciteten kan være meget høj.

Se også:  Vind en harddisk med fingeraftrykslæser

3 Så meget plads

Køber du en disk – uanset type – med meget stor kapacitet får du den ofte til en lavere pris pr. gigabyte end ved en mindre kapabel disk (se skema), selv om indkøbsprisen er højere. Her er det igen behovet, du skal afgøre, inden du køber. Er kapaciteten for voldsom, kunne du have sparet en del penge, men løber du omvendt hurtigt tør for plads, er det dyrt at skulle købe en ekstra disk.

4 Skift selv harddisk

Nogle – ofte de lidt dyrere – harddiskmodeller, kan du selv udskifte selve harddisken på, hvis uheldet er ude. Dette kan være en fordel, hvis du har købt en harddisk, du er glad for, men hvor disken er brudt sammen. Udskiftningen kan klares med få skruer og et kabel indvendigt. Det kræver dog lidt viden, inden man kaster sig over det. Har du tabt harddisken, er det i øvrigt en god idé at lave en backup af den lige efter. For selvom den måske virker, kan den have fået en skade, der måske først viser sig senere.

Se også:  Vind en harddisk med fingeraftrykslæser

5 Den rigtige forbindelse

Sæt fart på forbindelsen mellem computer og ekstern harddisk. Med USB 3.0 er du godt kørende til de fleste formål. Men har du en mere speciel computer med indgange som Firewire, Thunderbolt eller eSATA, skal du naturligvis sørge for at få disse standarder med på din eksterne disk. Der findes harddiske, der kan håndtere mange forskellige standarder.

6 Køb ikke ind til fremtiden

Selvom vi opfordrer til at købe, så du er dækket godt ind, er der ingen grund til at købe ind til flere år ude i fremtiden. Lagerplads bliver stadig billigere, og datalagring bevæger sig også mere mod virtuelle skyer i takt med, at vores internetforbindelse – ikke mindst med fiberkabler – bliver hurtigere.

7 Køb et kort kabel

Køber du et kort USB-kabel til din lille, transportable harddisk, hindrer du, at den kan falde på gulvet. En lille men nyttig lavpraktisk detalje!


TAGS
harddisk

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S