Tag kunsten hjem i stuen

Tag kunsten hjem i stuen

Mange af os kender situationen: Man sidder og læser om et spændende maleri, men reproduktionen i bogen er så jammerlig, at man ikke kan bruge den til noget.

Det er der råd for: Google Art Project. Topprofessionelle fotografer har rejst rundt i hele verden og fotograferet en række af verdens bedste kunstsamlinger. Deres fotografier billeder kan man udforske på internettet i fremragende kvalitet.

Vi elsker vort land

Tag for eksempel P.S. Krøyers berømte midsommerbillede fra Skagen. Det er så stort, at det ikke giver megen mening at reproducere det i en bog. Og selv på Skagens Museum, hvor det hænger, er der en grænse for, hvor tæt man kan komme på billedet, før vagten skrider ind.

Men med Google Art Project kan man zoome ind, så man i de mindste detaljer kan studere Krøyers suveræne teknik. Det, der på afstand næsten ligner en fotografisk optagelse, opløser sig i vældig dramatiske penselstrøg.

Den eneste alvorlige ulempe ved Google Art Project er, at inden man har set sig om, er der gået mange, mange timer ved skærmen. Og det er i grunden ikke så tosset.

Del denne