Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

22 mobile tommer eller …

Ny skærm fra AOC påstår, at det er en mobil skærm. Størrelsen tyder dog på noget helt andet.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

E 2251F er navnet på den nyeste monitor fra AOC, men de kalder den også for en Portable USB Monitor. Navnet antyder, at skærmen er beregnet til at tage med på farten, hvilket er en rigtig god ide, specielt hvis du har behov for en større skærm til præsentationer og tilsvarende.

Men lad det være sagt med det samme, det kan godt være, at AOC kalder det for en ”portable” skærm, men den er kun marginalt mere flyttelig end min almindelige 22"-skærm på min arbejdscomputer.

Bevares, den er meget tynd, og foden er let at tage af, og det skal AOC have ros for. Omvendt er den ret ustabil, hvilket betyder, at hvis du sidder og skriver, så har skærmen en tendens til at ryste, hvilket godt kan virke ret irriterende.

En flot skærm, men med små kiks

Rent designmæssigt er der ikke meget at komme efter på skærmen. Det er flot og elegant, og den får klart point for ikke at kræve en strømforsyning.

Du slutter den til din computer via usb-kablet, hvilket dog kræver to usb-porte for at levere strøm nok, og det er alle de forbindelser, der er nødvendige. Det er muligt at tilslutte en ekstern strømforsyning, hvilket kan være rart, hvis du ikke har strøm nok på dine usb-porte til at drive skærmen.

Installationen kører i to trin, eller det gør den, hvis du glemmer at installere skærmdriveren, inden du slutter skærmen til din usb-port. For i så tilfælde vil Windows meddele dig, at skærmdriveren ikke blev installeret ordentligt. Det klares dog hurtigt ved efterfølgende at installere driveren fra den medfølgende skive og genstarte computeren.

Vi gik nu i gang med at teste skærmen, og til det formål benyttede vi os af testprogrammet MonitorTest.

Umiddelbart gav skærmen et rigtig godt billede. Farverne på de første testskærme var meget klare, uden at være overbelyste. Skærmen var god til at vise de primære farver, såsom sort, rød blå og grøn. Men det gik lidt galt med den hvide – det var en anelse forurenet af sort.

Farver, der skalerede fra sort til for eksempel hvid, var ligeledes ret gode, mens moire var en lidt blandet landhandel. Ved det fine mønster var der ikke rigtig nogen moire at spore, men der var en del moire med det lidt mere grove mønster.

Skærmen var ligeledes ret god til at vise tekst, der uanset fontstørrelsen var let at læse. Den hvide tekst stod flot og skarpt på denne skærm.

Ved pixel persistence-testen var det dog tydeligt at se, at skærmen ikke var verdens bedste til at vise hurtigt bevægende elementer. Der var en del hakker, og skygger på skærmen i denne test.

Ikke til spil

Herefter gik vi i gang med tjekke skærmen, når vi så film på den, og det var en god oplevelse. Skærmen viste nogle gode sorte niveauer. Det eneste vi havde at klage over her, var, som vi også så under MonitorTest, at den hvide ikke var ægte hvid – hvilket også kunne ses i film. Dog var det ikke så markant, at det virkede forstyrrende.

Endelig spillede vil lidt computerspil, og det gik ikke så godt for skærmen. Det var tydeligt, at den ikke var beregnet til spil. Vi oplevede klart, at den havde problemer med at følge med.

Prisen ligger en anelse for højt, når man tager i betragtning, at det er muligt at få glimrende skærme, der dog ikke markedsføres som mobile, i samme prisgruppe som denne skærm, og det uden stabilitetsproblemerne og udfordringerne med de hvide farver.